Δήμος Ωραιοκάστρου: Αποφασίζουμε και διατάσσουμε

Μικρόψυχη και μικροπολιτική απαγόρευση και αποκλεισμός της ΑΝ.Α.Σ.Α από τον Τσακίρη – Δρόσου στο εορτασμό της εθνική εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Σε αίτηση της ΑΝ.Α.Σ.Α. να συμπεριληφθεί στο κατάλογο για την κατάθεση στεφάνων σ’ όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου η απάντηση της κ. Λία Δρόσου, προέδρου του Δημοτικού σύμβουλιου, ήταν «…..δεν δύνασθε να καταθέσετε στεφάνι στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου». Αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Επιτρέπεται να καταθέτουν στεφάνια οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι αθλητικοί σύλλογοι, όμιλοι, ιδιώτες και πρότυπες ακαδημίες και όποιος θέλει και ορθώς να τιμήσει τους πεσόντες στην εθνική μας εορτή αλλά απαγορεύεται η δημοτική παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α., διότι χαλάει το πολιτικό «image» του «Λουδοβίκου».
Επικαλούμενοι ΦΕΚ με τίτλο «Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα», που δεν απαγορεύει την συμμετοχή κανενός από την εθνική εορτή, πως άλλωστε θα ήταν δυνατό αλλά ορίζει την σειρά των επισήμων.
Με πρόσχημα αυτό, λόγο “αδυναμίας” κατανόησης του και ερμηνείας του και προφανώς λόγο παλαιοκομματικής μικρόψυχης διάθεσης τους μας απαγορεύουν την κατάθεση στεφάνου. Διότι προφανώς κατά την άποψη τους το μνημείο είναι δικό τους.
Σε όλους τους δήμους της Ελλάδος όποια δημοτική παράταξη θέλει, συμμετέχει επίσημα και καταθέτει στεφάνι στα μνημεία των δήμων, στο Ωραιόκαστρο ο Τσακίρης το απαγορεύει. Η «Λουδοβίκεια» νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο.

Μοίρασε το άρθρο!