Δήμος Θεσσαλονίκης: 1.925 ενεργά κρούσματα – Νοσηλείες όπως το Μάιο

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη έκανε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, αυτή τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη μετρά 1.925 ενεργά κρούσματα,αυξημένα κατά περίπου 20% από την περασμένη Δευτέρα όταν η πόλη είχε 1.623 ενεργά κρούσματα.

«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι νοσηλείες έμειναν στο ίδιο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, λέγοντας πως αυτή την εβδομάδα έχουμε 157 νοσηλείες σε σχέση με τις 163 της περασμένης.   

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θέλοντας να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα σε ενεργά κρούσματα και νοσηλείες, ανέφερε πως αντίστοιχα ενεργά κρούσματα μετρούσε η πόλη στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, όταν τότε με 1.810 ενεργά κρούσματα είχαμε 895 νοσηλείες. Επιπλέον, αντίστοιχες νοσηλείες και συγκεκριμένα 159 μετρούσε η Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου του 2021, όταν τότε είχαμε μόλις 815.

«Όλα αυτά καταδεικνύουν πως μοναδικό ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός, φέρνει μικρότερη πίεση στα νοσοκομεία και περισσότερες ελευθερίες για εμάς», τόνισε ο κ. Ζέρβας, λέγοντας πως αυτή την ώρα η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι της τάξεως του 90% όσον αφορά τις κλίνες κόβιντ και πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην είναι μονοθεματικά τα νοσοκομεία μας.

Σημειώνεται πως ο κ. Ζέρβας ξεκίνησε την ομιλία του με συλλυπητήριο μήνυμα για τον εκλιπών Τάσο Κουράκη, που έφυγε προχθες από τη ζωή.

Μοίρασε το άρθρο!