Γ. Φλωρίδης: Συνωμοτικά οργανώθηκε το κόμμα ΝΙΚΗ – Επικίνδυνη για την Ορθοδοξία

Ερωτηθείς για την άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ, που μεταξύ άλλων πήρε υψηλά ποσοστά στο νομό Κιλκίς όπου ο κ. Φλωρίδης έχει διατελέσει νομάρχης αλλά και βουλευτής ΠΑΣΟΚ, επισήμανε:

«Συνειδητοποιήθηκε κάποια στιγμή τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτό το κόμμα οργανώθηκε τελείως συνωμοτικά, με πρωταγωνιστές κάποια μοναστήρια, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, ιερείς, ένα δίκτυο που έδρασε πάρα πολύ συνωμοτικά, φτιάχτηκε πρώτα το εκλογικό σώμα επάνω στην εκμετάλλευση της πίστης απλών ανθρώπων, και στην συνέχεια βγήκε αυτό το κόμμα.

Το οποίο μπορεί να αποτελέσει μία διαρκή πληγή για την Ορθοδοξία, διότι η Ορθοδοξία είναι ενοποιητικό στοιχείο του Έθνους, από τότε που υπάρχει αυτό το Εθνος, και από τότε που υπάρχει η Ορθοδοξία, και ξαφνικά ένα κόμμα θα εμφανιστεί να την εκπροσωπεί, και αυτό το κόμμα θα μπει στην διχαστική αντιπαράθεση, την κομματική και την πολιτική».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου για την παρέμβαση Ιερώνυμου ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι: «Αυτό είναι μια καλή αρχή αλλά δεν φτάνει. Πρέπει να βοηθηθούν οι παραπλανημένοι άνθρωποι, οι καλοπροαίρετοι κτλ ότι εδώ δεν πρόκειται για κάτι που συνδέεται με την Ορθοδοξία, και την πίστη και την Εκκλησία, αλλά συνδέεται με σκοπούς αλλότριους τελείως προς αυτές τις έννοιες, και θα πρέπει ο κόσμος να το κατανοήσει και να μην παρασυρθεί, όπως τέλος πάντων έδειξε να παρασύρεται την πρώτη περίοδο.

Αυτοί που συναποτελούν αυτό το κόμμα είναι σαφώς εναντίον του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, εκ των πραγμάτων έχουν επιρροές από τη Ρωσία, αυτό σημαίνει ότι δρουν υπέρ του βασικού εχθρού του Οικουμενικού Πατριαρχείου που είναι οι Ρώσοι οι οποίοι θέλουν να του αποσπάσουν την οικουμενικότητα και τα πρωτεία, άρα εδώ βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη».

Μοίρασε το άρθρο!