Γιορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό του, αναφέρει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες, ενώ, όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σε περίπτωση που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας με δια ζώσης μαθήματα, οι σχετικές εκδηλώσεις, θα γίνουν διαδικτυακά.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, πέρα από τις εκδηλώσεις, «θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Τέλος, τονίζεται ότι «με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Μοίρασε το άρθρο!