Για όσους δεν το κατάλαβαν, μας δουλεύουν κανονικά

Στο επικοινωνιακό  επιτελείο του απερχόμενου δημάρχου Ωραιοκάστρου, υπάρχει πλέον μια ακόμη  αυταπάτη: Ότι αν γίνει κάτι τολμηρό και αλλάξει η παράταξη το όνομα, τότε μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος, και να επανασυνδεθεί με τους δημότες που την ανέδειξαν.

Η νέα ονομασία ”Ανθρώπων Έργα”, πέρα το ότι θέλει να μας υπενθυμίσει την ανυπαρξία των έργων της σημερινής διοίκησης, πέρα από τον ”πακτωλό” χρημάτων που κατάφεραν να φέρουν στον Δήμο, συνοδευόμενα βεβαίως βεβαίως για λόγους ασφαλείας, από δεκάδες Δελτία Τύπου, θέλουν με την αλλαγή αυτή, να ”καθαρίσουν” και όλους τους λεκέδες της κακοδιοίκησης τους. Θέλουν να ξεχάσουμε, ότι ποτέ δεν ήταν ”Πρωταγωνιστές”. Μόνο κομπάρσοι για τον τόπο τους.

Ξεχνάνε όμως ότι οι πολίτες έχουν μνήμη, και τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να  αντιλαμβάνονται τα ψέματα. Μπορεί όλο αυτό το διάστημα να κοροϊδεύουν λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν κατάφεραν να το κάνουν αυτό, σε πολλούς για πολύ καιρό.  Και αλήθεια, αναρωτιώμαστε  ακόμα, πόσα άλλα θα σκεφτούν μέχρι τις εκογές. 

Βασικά όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θέλουν. Αλλοίμονο. Απλά δεν μπορούν. Δεν το έχουν οι άνθρωποι. Και όπως έλεγε ο μεγάλος μας ποιητής, Τάσος λειβσδίτης, ”Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν”.

Πήραν την εξουσία, υποσχόμενοι ότι θα διοικήσουν με μια άλλη νοοτροπία,  και από πολύ νωρίς όμως, απόδειξαν ότι η εκλογή τους, ήταν εκλογή ευκαιρίας. Με μια σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, να βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία, οι ελιγμοί τους  θυμίζουν πλέον, τους τελευταίους σπασμούς μιας εξουσίας σε αποδρομή.

ΥΓ: Το χέρι στην φωτογραφία δεν μουτζώνει, απλά ζητάει βοήθεια.

 

Μοίρασε το άρθρο!