Γίναμε ”ρεζίλι”… των σκυλιών

Τα παιχνίδια εξουσίας και του άκρατου κομματισμού,  επελαύνουν επί των θεσμών, και πλέον δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες υπηρεσιών και φορέων που προσφέρουν σημαντικό έργο.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό η δυστοκία του δήμου Ωραιοκάστρου, που τον διαδημοτικό φορέα «Αλκυονίδα», που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα στη δυτική Θεσσαλονίκη και στον οποίο συμμετέχουν οι δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, για χάριν εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων, τον έκαναν κουρελόχαρτο, και στην ουσία…γίνανε ρεζίλι των σκυλιών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στην ανάδειξη του νέου προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου της «Αλκυονίδας», ο δήμος Δέλτα αποχώρησε καταγγέλλοντας την «παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων». Τώρα θα πει κανείς, ότι οι άνθρωποι του δήμου Δέλτα, ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των πολιτών τους, και όχι για τις κομματικές ανάγκες.

Και συγκεκριμένα όταν οι άλλοι δήμοι προχωράνε, και αξιοποιούν το ποσό των 200.000 ευρώ, όπως ο δήμος Πανοράματος, και ο δήμος Δέλτα, εμείς…το διαλύσαμε. Γιατί; Γιατί τώρα ασχολούμαστε με τον «σκυλοκαυγά» μεταξύ των διοικούντων. H προηγούμενη λοιπόν διοίκηση, αφού βγήκε το ΦΕΚ, περίμενε την παρέμβαση του υπουργού, για την παραχώρηση του ”καταφυγίου” στην Μεσήμβρια. Το ότι οι κτηνίατροι πήραν μόνο το 1/3 των χρημάτων τους, αυτό έγινε από δική τους αμέλεια, αφού δεν έφεραν στις υπηρεσίες του δήμου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να πληρωθούν. Τώρα όμως, αυτοί που προσλήφθηκαν από την σημερινή διοίκηση τον Σεπτέμβριο, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα υπηρεσιακά προβλήματα, πάνε για…καλό ΠΆΣΧΑ.

Βέβαια δεν μπορούμε να καταλάβουμε την γκρίνια ορισμένων ‘κονδυλοφόρων’ της διοίκησης Τσακίρη, με αιχμές εναντίον της προηγούμενης, για το συγκεκριμένο θέμα. Μα καλά, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος του Γαβότση για τα αδέσποτα, τώρα δεν είναι δίπλα στον Τσακίρη, και όχι μόνο αυτός; Απλά δεν μπορούν οι άνθρωποι να το χωνέψουν, ότι ψηφίζοντας την νέα διοίκηση, στην ουσία ψήφιζαν την διοίκηση Γαβότση. Εμείς απλά, με όλη την καλή διάθεση, να τους πούμε…”περαστικά”.

Και μια συμβουλή στον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη: «Πόσο χρόνο θέλεις να καταλάβεις, ότι αυτοί οι ”κονδυλογόροι” σε κάνουν μεγάλη ζημιά, με τα άστοχα σχόλια τους. Αφού είδαμε ότι δίπλα σου υπάρχουν ”ρουφιάνοι”, τώρα μας πληροφορούν, ότι στην προηγούμενη διοίκηση μέσα στον δήμο, υπήρχαν και ”ζωάκια”. Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα ”ζωάκια”, τα έχεις τώρα δίπλα σου στο γραφείο. Οι 2-3 αυτοί συγκεκριμένοι ”κύριοι” και ”κυρίες” κούρασαν. Άλλαξε τους με άλλους. Εμείς πάντα πιστεύουμε, ότι ο λόγος, έχει την ίδια αξία με τον αντίλογο. Με τον αντίλογο όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΊΚΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!