Βότανα, flower strips, χώμα, πρόστιμα

Διαχρονικό

Βασιλικός

Μέντα

Άνηθος

Ρίγανη

Flower strips …

Αντικαταθλιπτικό

Αστεία πρόστιμα

Λεγεωναρίων

Ωκεανός

Η υγεία δεν προέρχεται πάντα από την ιατρική. Τις περισσότερες φορές προέρχεται από την ηρεμία του μυαλού, από την ειρήνη στην καρδιά, από την ευτυχία της ψυχής, από το γέλιο και την αγάπη.

-συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, στην ενίσχυση ανοσοποιητικού, στην ανακούφιση από στρες & άγχος, στην ενίσχυση μνήμης και στην υγεία του δέρματος

-καταπραΰνει το έντερο & συμβάλλει στη μείωση της δυσπεψίας και του πόνου.

-έχει λιποδιαλυτική δράση. Σε συνδυασμό με ελαιόλαδο δίνει περισσότερα οφέλη.

χει αντιβακτηριακή & αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού

Οι «διάδρομοι λουλουδιών» ή αλλιώς «flower strips», είναι ο βιολογικός έλεγχος των παράσιτων που μπορούν να ενισχύσουν τους φυσικούς ανταγωνιστές των παράσιτων. Αυτοί βοηθούν στη μείωση των επιδρομών των παράσιτων και συνεπώς τις ζημιές στις καλλιέργειες, όπως επίσης και στην αποφυγή της χρήσης τοξικών ουσιών. Ήταν παλαιά συνηθισμένη πρακτική να καλλιεργούν λουλούδια στην περίμετρο των εκτάσεων καλλιέργειας, επειδή έτσι ενθαρρύνεται η βιοποικιλότητα. Σήμερα οι αγρότες πειραματίζονται με σειρές λουλουδιών μέσα στις καλλιέργειές τους, δημιουργώντας οδούς για τα έντομα ώστε να ταξιδεύουν και μέσα στα χωράφια και έτσι να μειώνουν τα παράσιτα. enallaktikidrasi.com.

Στο χώμα υπάρχουν μικρόβια με αντικαταθλιπτικές Ιδιότητες παρόμοιες με του Prozac. Tο βακτήριο Mycobacterium vaccae φαίνεται πως ασκεί επίδραση στους νευρώνες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως το Prozac. Το βακτήριο αυτό βρίσκεται στο έδαφος και έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε χαλαροί και πιο ευτυχισμένοι. Η έλλειψη σεροτονίνης έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, το άγχος, την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τη διπολική διαταραχή. Μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες, απλά παίζοντας στο χώμα ή κάνοντας εργασίες κηπουρικής, που μας φέρνουν σε επαφή με το χώμα. Το Mycobacterium vaccae ερευνάται για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, για την αντιμετώπιση της νόσου του Crohn και την ανάσχεση της ρευματοειδής αρθρίτιδας. Όσοι ασχολούνται με τον κήπο, τον αγρό και τα χωράφια τους, εισπνέουν αυτά τα βακτήρια, έρχονται σε επαφή με αυτά όταν δουλεύουν το χώμα τους, με αποτέλεσμα να εισχωρούν στο κυκλοφορικό τους σύστημα από πληγές ή από άλλες οδούς. Οι επιδράσεις των αντικαταθλιπτικών βακτηρίων του εδάφους διαρκούν έως και 3 εβδομάδες. share24.gr, proiontatisfisis.com, 22/7/2019.

Στην 13η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ (26/7/2019) εξεδόθησαν 19 αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 112.025€ που αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής & τυποποίησης ελαιολάδου, επεξεργασίας κρέατος, παραγωγής & εμπορίας πτηνοτροφικών προϊόντων, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κτλ. www.efet.gr, 26/7/2019. (σσ. αστειότητες το αποτέλεσμα σε σχέση με την απασχόληση ελεγκτικών μηχανισμών και την επίπτωση στις επιχειρήσεις. Μοιάζει να συμφέρει σε όλους τους επιχειρηματίες (!…) να παρανομούν και αν τους πιάσουν, ίσως τους επιβληθεί κάποιο αστείο πρόστιμο, και ίσως το πληρώσουν κάποτε. …)

Το ξενοδοχείο Sheraton Atlanta θα μείνει κλειστό μέχρι την 11/8/2019, αφού τρεις ακόμα επισκέπτες υπέστησαν τη νόσο των Λεγεωνάριων. Εννέα άνθρωποι παρουσίασαν συμπτώματα της ασθένειας (Τμήμα δημόσιας υγείας Georgia, στην Ατλάντα). Οι εγκαταστάσεις ύδρευσης ή η ομίχλη & τα σταγονίδια νερού είναι η

κύρια αιτία εξάπλωσης της νόσου Λεγεωνάριων. moneytourism.gr, 24/7/2019

Ωκεανός είναι η αρχαιότερη θαλάσσια θεότητα της ελληνικής μυθιστορίας.

Εμφανίζεται για πρώτη φορά στα ορφικά ποιήματα μαζί με την Τηθύν. Η

λέξη προέρχεται από το ωκέα (γρήγορη) + ναυς (καράβι) για να την

διαπλεύσεις! Κ. Μπουχέλος. Facebook. 28/7/2019

Μοίρασε το άρθρο!