«Βόμβα» Μακρή: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα δουν μείωση μισθού;

Ανοίγουν από αύριο, Δευτέρα (10/05) Δημοτικά, Γυμνάσια και Νηπιαγωγεία για δια ζώσης εκπαίδευση, με τους μαθητές και τους καθηγητές να επιστρέφουν με self test στις αίθουσες.

Η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Ζέττα Μακρή έριξε «βόμβα» στο Mega για όσους εκπαιδευτικούς γυρίσουν στα σχολεία χωρίς self test, λέγοντας πως θα δουν μείωση μισθού.

«Μείωση μισθού για όποιον αρνείται να κάνει το τεστ και άρα δεν μπορεί να πάει στην εργασία. Όμως δεν έφθασε καταγγελία εκπαιδευτικού που να αρνείται να κάνει self – test. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί βοήθησαν στο μέτρο αυτό», υπογράμμισε.

Εκτίμησε, δε, ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, καθώς όπως είπε προσέρχονται μόνοι τους στην διαδικασία. «Προσωπική γνώμη είναι ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα, γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται κανονικά και εμβολιάζονται. Και συνδικαλιστικά ζητούσαν να προταχθούν στους εμβολιασμούς».

Γνωστοποίησε, ακόμα, ότι από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα δύο self – test από το φαρμακείο την ίδια μέρα, ώστε μεταξύ άλλων, να αποφεύγονται και οι συγχρωτισμοί.

Πότε θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά 

Σύμφωνα με την υφυπουργό η διδακτική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και στις 11 Ιουνίου σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 14 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια και την επόμενη μέρα στα ΕΠΑ.

Μοίρασε το άρθρο!