Βρετανία: Πέθανε ο γιατρός που προειδοποιούσε τον Τζόνσον για την πανδημία

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση του θανάτου του γιατρού Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι, ο οποίος προσβλήθηκε από τη νόσο λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου έκανε την τελευταία έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας, να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο 53χρονος ουρολόγος, όπως μεταδίδει η Telegraph, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου μετά από δεκαπέντε μέρες «μάχης» με τον φονικό ιό.

Ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και στο περιβάλλον του Βρετανού πρωθυπουργού όταν είχε περιγράψει με κυνικότητα και ρεαλισμό τα όσα έρχονται με την πανδημία.

Αρχικά οι δηλώσεις του 53χρονου ουρολόγου αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία καθώς στα μέσα Μαρτίου η χώρα λειτουργούσε σε κανονικούς ρυθμούς. Τα σχολεία ήταν ανοικτά, ο κόσμος κυκλοφορούσε κανονικά στο μετρό και στα κέντρα διασκέδασης αλλά ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι δεν το έβαλε κάτω και στις 19 Μαρτίου έδωσε μία συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση καθώς καλούσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να λάβει μέτρα άμεσα. Τέσσερις ημέρες μετά, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, αρρώστησε και ο ίδιος αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο οικογενειακός γιατρός Γκολάτ Ραχάτ Χαν είπε ότι ο 53χρονος ουρολόγος είχε ανησυχήσει και προσπαθούσε να μας αφυπνίσει για τον κορονοϊό «πολύ πριν» φτάσει στη χώρα. «Μου είπε σε εμένα και σε άλλους φίλους ότι ο κορονοϊός ήταν πολύ επικίνδυνος», δήλωσε ο Γκολάτ Ραχάτ Χαν ο οποίος γνώριζε τον δόκτορ Τσάουντρι για σχεδόν 20 χρόνια. «Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή. Του άρεσε να τραγουδάει τα τραγούδια της πατρίδας τους και αγαπούσε την αγγλική κληρονομιά. Ήταν τόσο προσεκτικός, μας τηλεφώνησε πολύ συχνά και μας καλούσε σπίτι του. Μάλιστα την 1η Φεβρουαρίου ήταν στο σπίτι μου για τα όγδοα γενέθλια του γιου μου».

 

Μοίρασε το άρθρο!