Βγάλτε τους μαθητές έξω σε αυλές, πάρκα και εκκλησίες – Καμπανάκι Λίνου

Για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός μίλησε στο documentnews.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

 Επίσης η επιδημιολόγος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει η πολιτεία να αξιοποιήσει μεγαλύτερους χώρους για μαθητικές αίθουσες ακόμα και τις εκκλησίες με δεδομένο ότι είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών σε μικρές αίθουσες.

Η κυρία Λινού επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις Δομές ενώ σχετικά με την λειτουργία των σχολείων επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και να βγουν τα παιδιά εκτός τάξεων «πρέπει πάση θυσία όσο είναι καλός ο καιρός να επεκταθεί η εκπαίδευση εκτός κτιρίων.Στις αυλές και σε πάρκα και όταν λόγω του καιρού αναγκαστούν να κλειστούν τα παιδιά μέσα να είναι με ανοιχτά παράθυρα». 

Ένα ακόμα μέτρο που θα μείωνε την διασπορά είναι η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας «Να υπάρξει μεθοδολογία για να υποστηριχτούν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Δωρεάν καλές μάσκες μιας χρήσεως κάθε μέρα και όπου υπάρχει δυνατότητα να μην απαιτεί η εργασία την φυσική παρουσία του εργαζόμενου, να γίνει» .

Τέλος σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας η κυρία Λινού σχολιάζει «ποιος ασχολήθηκε να επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους στην γλώσσα τους, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τους Σύριους γιατρούς για να μιλήσουν αυτοί στο κόσμο τους» καταλήγει.

Μοίρασε το άρθρο!