Βάλτε και λίγο συναίσθημα κ. Σταϊκούρα

Έχει τόσο ψυχρό αίμα όσο φαίνεται; Είναι το μυαλό του τόσο γεμάτο νούμερα που είναι ανήμπορος να πει κάτι που δεν είναι τεχνοκρατικό, να εκφράσει συναίσθημα; 

Όσο το υγειονομικό σκέλος της κρίσης υποχωρεί και έρχεται μπροστά η οικονομική πλευρά της, τόσο η φιγούρα του Σωτήρη Τσιόδρα πάει προς τα πίσω για να δώσει την θέση της στα κοντινά πλάνα του Χρήστου Σταϊκούρα. Είναι ο υπουργός οικονομικών που μπήκε στο υπουργείο του μιλώντας για ανάπτυξη του 2,5-4% και τώρα παλεύει για να μην δει ύφεση μεγαλύτερη του 8-10%. Ζόρικο πράγμα. Τον βλέπω και τον ακούω στις τηλεοράσεις, στην Βουλή, στα ραδιόφωνα. Δεν είναι καινούργια πολιτική φάτσα, αλλά τώρα τον ξανακοιτάζω από την αρχή. Διάολε είναι ο πρωταγωνιστής, πάνω στις πλάτες του οποίου ακουμπάμε υποχρεωτικά για να αποφύγουμε το φούντο και -ίσως- να ρεφάρουμε κάτι τις από την ζημιά που μας έφερε ο κορονοϊός. Κι όσο τον βλέπω, τόσο αναρωτιέμαι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘΥΜΑΚΗΣ

Έχει τόσο ψυχρό αίμα όσο φαίνεται; Είναι ο μυαλό του τόσο γεμάτο κουτάκια γεμάτα νούμερα και τόσες άλφα, βήτα, γάμα υποπαραγράφους; Σταϊκούρας: 15 μέτρα στήριξης αξίας 24 δισ. ευρώ για την οικονομία Πατήστε εδώ Είναι τελικά τόσο ανήμπορος να πει κάτι που δεν είναι τεχνοκρατικό; Να πει κάτι που έχει μια σταγόνα συναίσθημα; Δεν ζητώ κάποιο πειστικό ανεβοκατέβασμα της φωνής την ώρα της συνέντευξης ή κάποιες εμφαντικές κινήσεις των χεριών του παράλληλα με την ομιλία του, αυτά είναι too much. Μια απλή ανθρώπινη γκριμάτσα μπροστά στην κάμερα αναζητώ, ανεπαίσθητη έστω, που θα δείξει ότι κάτω από το τεχνοκρατικό πρόσωπο πάλλεται κάποιος μυς που έχει σχέση με το ενδότερο συναίσθημα του ανθρώπου.

Θα μου πείτε ότι τέτοιους καιρούς, στο υπουργείο Οικονομικών θέλουμε άνθρωπο που ξέρει οικονομική πολιτική και όχι ηθοποιό που παίζει στην Επίδαυρο. Χρειαζόμαστε κάποιον που παίζει τους αριθμούς στα δάκτυλα και ξέρει τα βιβλία του κράτους σαν παλιός λογιστής εμπορικού μαγαζιού της δεκαετίας του ’60. Σύμφωνοι, όμως ακόμα και οι αριθμοί μπορούν να αποκτήσουν μια κάποια λαϊκότητα αν χρησιμοποιηθούν με μαστοριά. Αλλιώς αποπνέουν μια ψύχρα που σε παγώνει, ενώ εσύ αναζητάς μια αχτίδα ήλιου να σε ζεστάνει. 

Μοίρασε το άρθρο!