Α.Τ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ενημέρωση σχετικά με το σύνολο των παραβάσεων Covid 19

Το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου από την αρχή της πανδημίας τέθηκε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να συμβάλει μέσω της επιχειρησιακής δραστηριότητας του στον περιορισμό της διάδοσης της νόσου.

Οι αξιωματικοί του τμήματος εκπόνησαν σχέδιο, το οποίο βασίζονταν σε προηγούμενο πλάνο γενικής αστυνόμευσης. Η περιοχή του δήμου που βρίσκεται στην αρμοδιότητα του τοπικού τμήματος χωρίστηκε σε τομείς και υποτομείς χωροταξικά με βάση τις δημοτικές κοινότητες και με γνώμονα την ενημέρωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων προχώρησε ανάλογα με τις ανάγκες σε εκτεταμένους ελέγχους, διαθέτοντας πεζές και εποχούμενες περιπολίες όλο το 24ωρο. 
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές βεβαιώθηκαν συνολικά 394 παραβάσεις με πρόστιμα συνολικού ύψους 94.900 ευρώ. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 160 πρόστιμα των 150 ευρώ, 228 των 300 ευρώ, 2 των 3000 ευρώ (κορωνοπάρτι), 1 των 600 ευρώ και 2 των 1000 ευρώ. 75 παραβάσεις κατά την πρώτη φάση της πανδημίας (Μάρτιο-Απρίλιο του 2020), 23 παραβάσεις κατά το χρονικό διάστημα  Ιουνίου-Σεπτεμβρίου του 2021, και έκτοτε κατά τη Β και Γ φάση της πανδημίας τα υπόλοιπα. Ο αριθμός των βεβαιωμένων παραβάσεων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκη και ίσως έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ώστε ο δήμος Ωραιοκάστρου να κινείται στις χαμηλότερες θέσεις από πλευράς κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. 
Οι παραβάσεις αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις, μη χρήση μάσκας κλπ. Απόρροια της εκτεταμένης δραστηριότητας ήταν η ελαχιστοποίηση άλλων μορφών εγκληματικότητας όπως κλοπές κλπ. Σημειώνεται ότι από πλευράς αστυνομικών έγινε και μεγάλος αριθμός συστάσεων προς τους πολίτες προκειμένου να πειστούν να εφαρμόσουν τα μέτρα, ενώ ελήφθησαν επιτυχημένα μέτρα αυτοπροστασίας καθώς έχει βεβαιωθεί μόλις ένα κρούσμα αστυνομικού στο τμήμα.
Το τοπικό τμήμα θα συνεχίσει τη δράση του, ειδικά σε αυτό το τρίτο κρίσιμο κύμα της πανδημίας με την ίδια επιμονή, ενώ ταυτόχρονα μέσω του διοικητή του Αστυνομικού Υποδιευθυντη κου Παπαδόπουλου Παύλου και των λοιπών αξιωματικών καλεί τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε η τιμωρία μέσω του προστίμου να αποτελέσει την έσχατη λύση.
Επίσης εφιστά την προσοχή στους πολίτες ότι επιχειρούνται πολλές απόπειρες τηλεφωνικής απάτης λόγω του γεγονότος ότι οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια του από άτομα Ρομά τα οποία είτε προφασίζονται ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών είτε ανακοινώνουν ότι συγγενικό πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καλούν το 100 και να μη δίνουν χρήματα. 

Μοίρασε το άρθρο!