Αχαριστία: Η αρρώστια της ψυχής

Τα πολλά πρόσωπα της αγνωμοσύνης εκδηλώνονται με το να μην εκτιμάς κάτι που σου έχει χαριστεί,όταν  διαγράφεις όλα όσα έκαναν για σένα,και στο τέλος στρέφεσαι εναντίον, σαν να είναι ο χειρότερος σου εχθρός.Στην καλή πρόθεση κάποιου να σε βοηθήσει «φιλότιμα», εσύ το πληρώνεις με την αχαριστία.

Την γνωστή ρήση «στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» την έχεις ακούσει,γι αυτό και προσπαθείς να το κάνεις πράξη, ανεξάρτητα από το αν μπορείς να είσαι αυτό που δηλώνεις, κάτι που στις περισσότερες φορές δεν μπορείς. Συνήθισες και εσύ ο ίδιος την δική σου ανυπαρξία,να την διοχετεύεις σε οτιδήποτε καταπιάνεσαι, βάζοντας άλλους να κατηγορήσουν ανθρώπους, που πριν λίγο καιρό τους είχες ψηλά.
Επίσης θα έχεις ακούσει και μια άλλη γνωστή ρήση: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου». Θα μπορούσε κανείς να πει ένα γιατί. Ένα πελώριο γιατί, για τον λόγο  που επιστρέφεις το «αντί του μάνα, χολή;» Δεν έχεις ακούσει να λένε «Το χέρι που σε ταΐζει, ποτέ μην το δαγκώσεις«…
Οι περίεργοι καιροί όμως που ζούμε φαίνεται πως προσφέρουν άφθονο υλικό για πικρό και προκλητικά φτηνό κυνικό χιούμορ,σε όλα αυτά που διαβάζουμε.Μάλλον δεν ξέρουν ότι στην αρχαιότητά, η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα και κολαζόταν αυστηρά…Ο Πλάτων σε ένα έργο του,αναφέρει ότι υπάρχουν δύο άλογα στο άρμα της ζωής.Ένα άσπρο που σε ανεβάζει στους αιθέρες,και ένα άλλο,το μαύρο,που σε βυθίζει στο έρεβος.Εσύ ακολούθησες το μαύρο!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ RealOraiokastro.gr

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ Θ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοίρασε το άρθρο!