Αυτό θυμίζει Μπογκοτά – Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θυμίζει Κολομβία

 

Υποτίθεται πως σε μια Δημοκρατία, υπάρχουν θεσμοί και νόμοι. Η βίαια διακοπή δημοσίου θεάματος είναι αδίκημα. Η βίαια διακοπή δημοσίου θεάματος με πρόθεση λογοκρισίας είναι δύο φορές αδίκημα. Η παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών καθώς και η συνειδητή διακοπή μιας διαδικασίας πληροφόρησης του κοινού για θέματα δημοσίου συμφέροντος είναι ζήτημα δημοκρατίας. Όλα αυτά τα έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής ο Εισαγγελέας!

Το αδίκημα που έχει διαπραχθεί είναι το 330 του ποινικού κώδικα για παράνομη βία  η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα. Θα έπρεπε δηλαδή η Δικαιοσύνη  να είχε παρέμβει  ήδη στα πλαίσια του αυτοφώρου ώστε η κυρία Σταμάτη και οι μπράβοι που την συνόδευαν να είχαν συλληφθεί, να φυλάσσονταν ήδη στη ΓΑΔΑ, ώστε να παρουσιάζονταν όπως προβλέπει ο νόμος στο δικαστήριο, αφού είχαν περάσει τη διαδικασία ταυτοποίησης, δηλαδή δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Η Δικαιοσύνη ολιγώρησε αλλά ολιγώρησαν κι άλλοι θεσμοί.

Δεν αντιληφθήκαμε να αντιδρά το υπουργείο Πολιτισμού. Είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο. Η κυρία Μενδώνη, καθόλα έμπειρη, η οποία απολαμβάνει βραβεύσεις και άλλα οφέλη λόγω θέσης και εξουσίας θα έπρεπε ήδη να έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την παραβίαση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Δεν υπήρξε όμως ουδεμία αντίδραση μέχρι στιγμής. Ωσάν να μη συνέβη τίποτα. Ενδεχομένως η κυρία Μενδώνη να μην ευαισθητοποιείται από παραβιάσεις της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όταν αυτές οι ιδέες αφορούν αριστερούς καλλιτέχνες.

Έχουν περάσει ήδη 24 ώρες από το συμβάν και η συμπεριφορά των καρτέλ του υποκόσμου τύπου Κολομβίας εξακολουθεί να ενεργεί ατιμώρητη. Η υπόθεση θυμίζει Μπογκοτά και συμπεριφορά τύπου Εσκομπάρ.  Ο καλλιτέχνης  Χριστόφορος Ζαραλίκος, σατίριζε τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. 

 

Μια εργαζόμενη στα ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη, ονόματι Σάσα Σταμάτη, πλαισιωμένη από μπράβους, εισέβαλε στη σκηνή για να διακόψει δημόσιο θέαμα επειδή διαφωνούσε με τη σάτιρα κατά του εργοδότη της. Ε λοιπόν ναι. Αυτό θυμίζει Μπογκοτά. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θυμίζει Κολομβία.

”ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ”

Μοίρασε το άρθρο!