Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που έχει ήλιο 320 ημέρες το χρόνο

Σε ένα από τα νοτιότερα σημεία της Ελλάδας υπάρχει ένα χωριό που σύμφωνα με πολλούς ειδικούς είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης καθώς περίπου 320 ημέρες το χρόνο έχει ηλιοφάνεια!

Που βρίσκεται; Στην Κρήτη. Είναι ο Μύρτος της Ιεράπετρας. Εκεί που ήλιος …κρύβεται σπάνια. Γι’ αυτό το λόγο χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο. Συνταξιούχοι είτε νέοι άνθρωποι που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας επιδιώκουν να ξεχειμωνιάσουν στην Κρήτη…

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσω για την θέρμανση σας και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και άντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα… Επίσης εκτός από φιλόξενο είναι καθαρό και περιποιημένο, όπως φαίνεται στο υπέροχο βίντεο της UpStories με τίτλο: “Βάζουν κρεβάτια και στα θερμοκήπια”. Αυτό είναι το χωριό που θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη.”

Εκτός από την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνεται εκεί, στον Μύρτο υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Μοίρασε το άρθρο!