Αυτή είναι η ημερομηνία – ορόσημο για τη λήψη νέων μέτρων ενόψει Χριστουγέννων

Στο τραπεζι έχουν τεθεί από τους κυβερνώντες και νέα μέτρα  ενώπιον της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας εκαι με φόντο τις γιορτές των Χριστουγένννων, με το Μέγαρο Μαξίμου πάντως να περιμένει να δει το πώς θα κυλήσει η εμβολιαστική καμπάνια.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει και μια ημερομηνία-ορόσημο, συγκεκριμένα η 13η Δεκεμβρίου,  οπότε και θα έχει αποτυπωθεί ο αριθμός των πολιτών, άνω των 60 ετών που πείστηκαν να εμβολιαστούν είτε για πρώτη φορά, είτε με την τρίτη, ενισχυτική δόση.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι, επίσης, η διορία που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν συμπληρώσει έως και επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να συνεχίσει να ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και άρα και οι «ελευθερίες» που δίνει.

Παράλληλα, η 13 είναι σημαντική, γιατί όσοι θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου θα έχουν καταφέρει να «χτίσουν» ικανοποιητική ανοσία έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πάντως πως -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως δεν θα υπάρχει lockdown για εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να προστεθούν κάποιοι επιπλέον περιορισμοί στην κατηγορία των ανεμβολίαστων σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι συνθήκες. 

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής: 

  • Rapid test στα σουπερμάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)
  • Μένουν ως έχουν τα φαρμακεία

Επιπλέον, ένα ακόμη μέτρο που δεν αποκλείεται να συζητηθεί είναι ο οριστικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Η απαγόρευση δηλαδή να κάθονται και στους εξωτερικούς χώρους ουσιαστικά θα οδηγεί και στον πλήρη αποκλεισμό τους. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι και το τελευταίο στη λίστα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ζυγίζουν ιδιαίτερα και το ζήτημα του πολιτικού κόστους που συνεπάγονται τέτοιου είδους αποφάσεις.

Μοίρασε το άρθρο!