Αστέριος Γαβότσης « Δεν προβλέπεται η ενασχόληση του διοικητικού συμβουλίου σας με την άσκηση πολιτικής ή αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια καταστρατηγείτε τις διατάξεις του καταστατικού σας».

 

15/03/2016

Απάντηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου

Επιστολή – απάντηση στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου αναφορικά με την πραγματοποίηση των εργασιών στο σχολείο τους απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ενημερώνοντάς τους αναλυτικά για τις μέχρι σήμερα εργασίες που έγιναν στα πλαίσια του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».

Ο κ. Γαβότσης στην επιστολή του «καυτηριάζει» το περιεχόμενο της επιστολής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το οποίο καταλαβαίνω από το ύφος της επιστολής σας είναι ότι μάλλον «περί άλλων τυρβάζετε». Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για την πορεία εργασιών συντήρησης του κτιρίου, θα σας παρακινούσα παρ’ όλα αυτά να γίνετε ωφέλιμοι και αποδοτικοί σε αυτό το οποίο προβλέπει ο θεσμικός σας ρόλος. Πιστεύω πως σε καμία παράγραφο του καταστατικού του συλλόγου σας δεν προβλέπεται η ενασχόληση του διοικητικού συμβουλίου σας με την άσκηση πολιτικής ή αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια καταστρατηγείτε τις διατάξεις του καταστατικού σας».

Και η επιστολή συνεχίζει: «Εμείς ως διοίκηση θα είμαστε πάντα δίπλα σας όπως κάνουμε με το σύνολο των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου μας προκειμένου να γίνει παραγωγή έργου για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Ακολουθεί η επιστολή προς το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 15/03/16
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 3622
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr
Τηλ. επικ. 2313304002

Προς:
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου
Fax:

Θέμα:
«Πραγματοποίηση εργασιών στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου»

Σχετικά: 1) Το υπ’ αριθμ. 541/31.12.15 έγγραφο του 1ου δημ. σχ. Ωραιοκάστρου
2) Το υπ’ αριθμ. 3622/23.02.16 έγγραφό σας

Κύριοι,

Μου κοινοποιήθηκε η επιστολή που αποστείλατε προς την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εργασιών συντήρησης του κτιρίου σας παραπέμπω παρακάτω όπου αναφέρομαι αναλυτικά.

Αυτό το οποίο όμως ως δήμαρχος καταλαβαίνω από το ύφος της επιστολής σας είναι ότι μάλλον «περί άλλων τυρβάζετε». Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για την πορεία εργασιών συντήρησης του κτιρίου, θα σας παρακινούσα παρ’ όλα αυτά να γίνετε ωφέλιμοι και αποδοτικοί σε αυτό το οποίο προβλέπει ο θεσμικός σας ρόλος.

Πιστεύω πως σε καμία παράγραφο του καταστατικού του συλλόγου σας δεν προβλέπεται η ενασχόληση του διοικητικού συμβουλίου σας με την άσκηση πολιτικής ή αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια καταστρατηγείτε τις διατάξεις του καταστατικού σας.

Εμείς ως διοίκηση θα είμαστε πάντα δίπλα σας όπως κάνουμε με το σύνολο των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου μας προκειμένου να γίνει παραγωγή έργου για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Βεβαίως, αν πιστεύετε εσείς ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε στο έργο μας, κάθε προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη.

Αναφορικά με τα ερωτήματά σας, σας ενημερώνω ότι, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» (Αρ. Μελέτης: 2/2015, Αρ. Έργου: 4/2015), στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκαν μέχρι και σήμερα οι κάτωθι εργασίες:

• Καθαίρεση επιχρισμάτων & νέα επιχρίσματα τριπτά – τριβιδιστά με τσιμεντοκονίαμα (όπου απαιτούνταν), κυρίως σε κούτελα & οροφές προβόλων, δώματα, θέση υδρορροών κλπ..
Το μεγαλύτερο μέρος των φθορών στα επιχρίσματα, υπήρχαν στην πίσω όψη και στις πλάγιες όψεις των κτιρίων.

• Επάλειψη με υλικό με βάση τις σιλικόνες – Μόνωση (επάλειψη με στεγανωτικό ISOFLEX), κυρίως στην περίμετρο των κουφωμάτων.

• Χρωματισμοί επί επιφανειών επιχρισμάτων (εσωτερικών επιφανειών) με χρώματα υδατικής διασποράς, όπως αναφέρονται παρακάτω:
στους τοίχους & τις οροφές 11 αιθουσών διδασκαλίας
στην οροφή μίας (1) αίθουσας διδασκαλίας
στους τοίχους & στην οροφή ενός διαδρόμου
στους τοίχους σε τμήμα κλιμακοστασίου

• Χρωματισμοί επί επιφανειών επιχρισμάτων (εξωτερικών επιφανειών) με χρώματα υδατικής διασποράς, σε όλη την περίμετρο του σχολείου.

• Εφαρμογή αντισκωριακού υποστρώματος και ελαιοχρωματισμοί κοινοί σιδηρών επιφανειών με χρώματα αλκυδικών ή ακρυλικών ρητινών, βάσεως νερού ή διαλύτου, στα προστατευτικά κιγκλιδώματα & στις μεταλλικές πόρτες του σχολείου

ποσού 29.517,11€ για εργασίες και Γ.Ε. & Ο.Ε. 18,00% 6.788,94 € για Φ.Π.Α. 23,00% και με συνολική δαπάνη εργασιών 36.306,05 €

Επισημαίνεται ότι οι χρωματισμοί των εξωτερικών επιφανειών, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και σε επιφάνειες με ήδη κατεστραμμένα γκράφιτι (από παλαιοτέρους σημειακούς χρωματισμούς, από μηνύματα με σπρέι και άλλες φθορές) και μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του 1ου δημοτικού σχολείου.
Τονίζεται ότι στο παρελθόν ουδέποτε είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης, αυτού του μεγέθους, στο 1ο δημοτικό σχολείο και ότι η παραπάνω μελέτη αφορά την συντήρηση του συνόλου των σχολικών κτιρίων του δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, λόγω της χρήσης τους.
Επειδή τα προβλήματα και οι φθορές που παρουσιάζουν τα σχολικά κτίρια είναι πολλά και ποικίλα, τα οποία όλα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να περιληφθούν στον προϋπολογισμό της παρούσας μελέτης (περιορισμένο ποσό μελέτης σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, λόγω ανεπαρκών Ιδίων Πόρων), έτσι παρουσιάζεται η ανάγκη της δίκαιης κατανομής της δαπάνης αυτής, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σε συνέχεια των παραπάνω και λαμβάνοντας υπ΄ όψη τα όσα αναφέρονται στο ένα (1) σχετικό, ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει σκοπό να προσπαθήσει να κρατήσει τις προφορικές δεσμεύσεις του και να προβεί στην πραγματοποίηση των παρακάτω εργασιών στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου:

• Επισκευή της στέγης του αίθριου, ώστε να αποφευχθεί η εισροή βρόχινων νερών στο εσωτερικό του σχολείου.
• Στερέωση και επισκευή των μαρμάρων (όπου απαιτείται).
• Επισκευή της υγρομόνωσης στις δύο (2) ημιυπόγειες αίθουσες διδασκαλίας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μοίρασε το άρθρο!