Αστέριος Γαβότσης από Νεοχωρούδα: Οραματιζόμαστε έναν Δήμο–πρότυπο για πολλούς άλλους δήμους

“Κάποιοι μίλησαν για αρνητικό ισοζύγιο έργων στην Νεοχωρούδα. Το ισοζύγιο τους ενημερώνω ότι είναι απόλυτα θετικό, αλλά οι ίδιοι ήταν απολύτως ανύπαρκτοι τα τελευταία χρόνια. Η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νεοχωρούδας – Πενταλόφου είναι ένα μεγάλο έργο της διοίκησης μας”, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Νεοχωρούδα ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

“Μετά από χρόνια ένα τέτοιο έργο πνοής μπήκε σε τροχιά υλοποίησης. Το αποχετευτικό σύστημα είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου μιας κοινωνίας, συν το οικονομικό βάρος των κατοίκων, οι οποίοι κάθε μήνα ήταν υποχρεωμένοι να ξοδεύουν τουλάχιστον 100 ευρω. Tα λύματα των εν λόγω οικισμών θα συγκεντρώνονται σε δύο αντλιοστάσια και θα μεταφέρονται μέσω εξωτερικού δικτύου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε κάθε οικισμό θα υπάρχει εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης” υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ακόμη, δημοπρατείται η αποκατάσταση του καμένου Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας. Ένα μεγάλο ζήτημα της περιοχής οδεύει προς οριστική επίλυση.

“Έχουμε όραμα για τον τόπο μας, έχουμε σχεδιάσει έργα, πολλά από αυτά έχουν υλοποιηθεί αλλά υπάρχουν κι άλλα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ήθελα ακόμη μια θητεία για να μπορέσω να ολοκληρώσω τον στρατηγικό σχεδιασμό, που εδώ και χρόνια έχουμε εκπονήσει ως παράταξη για το Ωραιόκαστρο. Ξέρετε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δήμοι, που έχουν στο «τιμόνι» τους ίδιους δημάρχους επί σειρά ετών, έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξελίσσεται διαρκώς και πλέον αλλάζει μορφή. Μετά από χρόνια γίνονται και πάλι έργα. Απόδειξη αυτού, ότι ο δήμος σήμερα έχει μία «βεντάλια» έργων που φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ»!

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανοίγει τις πύλες του στη νέα ψηφιακή εποχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μέσα από μια πλατφόρμα συμμετοχής και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα μπορεί να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει την στρατηγική και την λειτουργία του Δήμου.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο–πρότυπο για πολλούς άλλους δήμους. Είναι ένας τόπος πραγματικά ευλογημένος, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Και εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό. Και μπορούμε! Αρκεί να σας πω ότι τα τελευταία 4 χρόνια καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου μας, σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Ωραιοκάστρου”, κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

Μοίρασε το άρθρο!