Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΩ Η ΕΙΡΗΝΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στην συνεδρίασή του στις 14-11-2019 μεταξύ άλλων αποφάσισε την συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. 46 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας! Τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Τα συνθήματά της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα, γιατί:

  • 46 χρόνια μετά, Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. που είναι γνωστή από τα παλαιά, ήδη ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς. Διατηρεί τα ματωμένα πλεονάσματα, δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο με ταυτόχρονη μεταφορά των φορολογικών βαρών στο λαό, ταχύτερη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, παραπέρα απελευθέρωση της Ενέργειας με επίκεντρο τη ΔΕΗ, υλοποιεί το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνέχεια των ανατροπών που έφερε με το «νόμο-λαιμητόμο» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το «επιτελικό κράτος» που αποτελεί τον πυρήνα των θέσεών της κυβέρνησης, στοχεύει σε ένα κράτος πιο αντιλαϊκό στο εσωτερικό και πιο επιθετικό για την υλοποίηση των πολεμικών κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα δεν κρύβει την πρόθεσή της να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα σωματεία στο γύψο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους απεργοκτόνους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ. Με την καθιέρωση «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες της απεργίας» και το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών» έχει σαν στόχο να πετύχει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των ζωντανών, συλλογικών διαδικασιών στα συνδικάτα και τον ασφυκτικό έλεγχο των πραγματικών συνδικάτων από το αστικό κράτος.

Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, και την Ανατ. Μεσόγειο, κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας». Τα ψέματα τους αποκαλύπτονται όταν η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ Συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών!

Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

Τιμάμε και φέτος την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967.

Τα συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό των φοιτητών του Πολυτεχνείου μας δίνουν δύναμη για τον αγώνα μας σήμερα.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας

  • ΝΑ κλείσει η Βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις

  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

  • Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots

  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

  • Όχι στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Όχι στην καταστολή των φοιτητικών και των λαϊκών αγώνων

  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Ο δικός μας Νοέμβρης να είναι η συνέχεια του ηρωικού αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας. Έτσι μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν:

1. Στην εκδήλωση της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης κ.α. το Σάββατο 16 Νοέμβρη από ώρα 19:00 με Θέμα: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

2. Στην κατάθεση στεφανιού στο χώρο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 12:00 π.μ

3. Στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2017 στη Θεσσαλονίκη στις 5:00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο στο ΑΠΘ και στις άλλες πόλεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Σκούφας Απόστολος Καρανικολάου Αικατερίνη

Μοίρασε το άρθρο!