Ακραία κακοποίηση τυφλού σκύλου – Τον είχαν αλυσοδεμένο για χρόνια

Φρίκη προκαλούν τα όσα πέρασε ένα σκυλί στον Καραβόμυλο στην Φθιώτιδα, το οποίο μάλιστα είναι και τυφλό.

Ορισμένοι «μάγκες» αλυσόδεσαν το σκυλάκι χωρίς καμία φροντίδα, και στην ουσία το υπέβαλαν σε βασανισμό.

Μετά από καταγγελία στην αστυνομία ο σκύλος διασώθηκε από φιλοζωική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος ήταν αλυσοδεμένος σε κεντρικό σημείο του Καραβόμυλου και κανείς από όλους αυτούς που τον έβλεπαν καθημερινά, εκτός από έναν ο οποίος ενημέρωσε, δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για το μαρτύριο που ζούσε. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων

«Με καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΑΤ Στυλίδας την Κυριακή 08-05-2022 ζητήθηκε η αφαίρεση ηλικιωμένου σκύλου μόνιμα αλυσοδεμένου από τα κάγκελα κατοικίας στον Καραβόμυλο και έξω από την περίφραξη αυτής, επικαλούμενοι (πέραν της μόνιμης αλυσόδεσης) το ότι ο σκύλος φέρει σοβαρή βλάβη στα μάτια του (προφανώς είναι τυφλός), έχει σοβαρά δερματικά θέματα και η κατάστασή του παραπέμπει σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ζώο σε άσχημη θρεπτική κατάσταση. Ζητήσαμε την απόδοσή του στον αρμόδιο δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εγιναν οι διαδικασίες αφαίρεσης του σκύλου και αφού εξετάσθηκε από το συνεργαζόμενο με τον δήμο Στυλίδας κτηνιατρείο, τίθεται το θέμα της φιλοξενίας του, αφού ο εν λόγω δήμος δεν διαθέτει καταφύγιο. Πρόκειται για ένα φιλήσυχο ηλικιωμένο ζώο για το οποίο ο Δήμος θα προσφέρει τα έξοδα θεραπείας και διατροφής του και ευελπιστούμε να βρεθεί ένας ευαίσθητος συμπολίτης μας να του χαρίσει τη φροντίδα και θαλπωρή που τόσο έχει στερηθεί. ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ!!!!».

Μοίρασε το άρθρο!