Αισχρό είναι να εκμεταλεύεται κάποιος την ανίατη αρρώστια ενός κοριτσιού

Πόσο εύκολα νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, πουλώντας το πεύκο για μαϊντανό, και κυρίως να έχουν άποψη και κριτική σκέψη για ένα γεγονός που είναι απώντες. Οι ανακρίβειες αγαπητέ Κώστα Δ. σε τοπικό site που είναι γνωστό για την  κοπτοραπτική στην ενημέρωσή του, δίνουν την μορφή μονόπλευρα διογκωμένων ή επινοημένων (ψευδών) πληροφοριών ή/και την απόκρυψη άλλων, στην προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως εσύ τα παρουσιάζεις, παρόλο που ήσουν απών από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δρυμό με κύριο ομιλητή τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση. Γράφεις λοιπόν ότι ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης τα κατάφερε με την κριτική του να εκνευρίσει τον Δήμαρχο. Μα αγαπητέ μου έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο Αστ.Γαβότσης ήταν όχι μόνο ήρεμος αλλά είχε και την ικανοποίηση σαν Δήμαρχος, ότι μετά από αρκετά χρόνια το πρόβλημα με το νερό οδεύει πλέον στην λύση του μετά από επίπονες προσπάθειες του ίδιου και της διοίκησής του. Αυτό ήταν που εκνεύρισε τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της συζήτησης να κάθεται στη καρέκλα του αμίλητος και φανερά απογοητευμένος.

Αναπαράγεις μια φράση που ειπώθηκε από τον Δήμαρχο και φιλοξενήθηκε στο συγκεκριμένο site, και αποτελείται από επτά ακριβώς λέξεις, την στιγμή που όλη η απάντηση ήταν περίπου πέντε λεπτά. Δηλαδή να πιστέψουμε ότι σε πέντε λεπτά είπε ο άνθρωπος μόνο επτά λέξεις. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι από ένα ολόκληρο κείμενο αν αφαιρέσουμε και κρατήσουμε επτά λέξεις αλλάζει όλο το νόημα. Είναι η κοπτοραπτική της ενημέρωσης που αναφέραμε πιο πάνω. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι στη διάθεσή του καθενός όλο το ηχητικό που ξεμπροστιάζει τους σκηνοθέτες της νέας κακόγουστης θεατρικής παράστασης που θέλησαν να στήσουν.

Τέλος μιλάς για μια δήθεν αισχρή ανάρτηση στο RealOraiokastro.Ακούστε αγαπητέ Κώστα. Αισχρό είναι να εκμεταλεύεται κάποιος την ανίατη αρρώστια ενός κοριτσιού για πολιτικά οφέλη. Αισχρό είναι να εκμεταλεύεται  κάποιος τον πόνο ενός ανθρώπου πάλι για πολιτικά οφέλη.Αισχρό είναι να παραπληροφορεί  κάποιος τους πολίτες για ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που τους ταλανίζει χρόνια, για πολιτικά πάλι οφέλη. Και βέβαια ζητάμε αν υπάρχει ένας πολίτης να μπορέσει να μας εξηγήσει πως γίνεται ο απών από ένα γεγονός και να έχει καλύτερη άποψη από τους παρόντες.

Εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος ο σεβασμός των θεσμών μιας κοινωνίας,και είναι χρήσιμο να λαμβάνονται υπόψη όλα αυτά πριν από την κριτική πάνω σε ένα θέμα.
Πάνω από όλα όμως είναι ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών.Είναι λανθασμένη και αντιδεοντολογική η νοοτροπία πολλών Μ.Μ.Ε. να επιδιώκουν για να αυξήσουν την θεαματικότητα/ ακροαματικότητα τους σκανδαλοθηρώντας και σπιλώνοντας κάποιους πολίτες. Αρκετές φορές η συκοφαντία και η δυσφήμιση αγγίζουν τα όρια της αδιακρισίας. Ο ανθρώπινος πόνος και η λύπη δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Μοίρασε το άρθρο!