Έντονος ο προβληματισμός των μελών της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου

Μια βόλτα από το πρωί της Κυριακής στην πόλη του Ωραιοκάστρου, πολλοί πίστευαν , ότι αυτή η μέρα θα ήταν  διαφορετική. Μια μέρα, όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες χρονιές, γνήσια που θα σφραγίζονταν με την αυθεντικότητα του εθίμου. Τα γέλια, τα χωρατά, τα πειράγματα, η μεγάλη διάθεση και το μεγάλο υπαίθριο γλέντι, που θα κρατούσε την πόλη σε ολοήμερη αποκριάτικη εγρήγορση, δυστυχώς φέτος δεν τα ζήσαμε, και κυρίως το κλίμα αυτό της χαράς και της εξωστρέφειας, με τους συλλόγους, τις παρέες, τα αθλητικά σωματεία, τις ομάδες των σχολείων, με τους  μικρούς και τους μεγάλους.

 Ολόκληρη η πόλη πέρσι, πρόπερσι…ήταν σε ένα τρικούβερτο γλέντι, με τις ομάδες αμέσως μετά το καρναβάλι να γίνονται μαζί με τους θεατές  μια παρέα. Οι καφετέριες, αλλά και οι ταβέρνες γέμιζαν ασφυκτικά, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα που μπορούν να έχουν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού για την πόλη του Ωραιοκάστρου.

Γι αυτό δεν είναι τυχαίο ο έντονος προβληματισμός μεταξύ των μελών της διοίκησης, για την αποτυχία της φετινής καρναβαλικής παρέλασης, όχι τόσο από την απουσία του κόσμου, που δεν είχε καμία σχέση με τις περσινές χρονιές, όσο για την μεγάλη απουσία των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, που κακά τα ψέματα, αυτοί ήταν που βάζανε την σφραγίδα τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός το χρεώνουν στον αντιδήμαρχο πολιτισμού, που δεν κατάφερε να ”πλησιάσει” τους ανθρώπους που με την παρουσία τους, θα έδιναν έναν άλλο τόνο σε αυτήν την ημέρα χαράς, καθώς και στην υπεύθυνη του γραφείου τύπου, που με τους ”αποκλεισμούς”, κατάφερε να υπάρχει ”μηδενική” επικοινωνία, ”τρέχοντας” την τελευταία στιγμή. 

Σίγουρα όμως ενώ τα προβλήματα ”τρέχουν” στον δήμο Ωραιοκάστρου, βλέπουμε την διοίκηση να βρίσκεται σε πλήρη ”ακινησία” για πολλά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Προβλήματα, όπως αυτό με το περιβάλλον και την καύση των σκουπιδιών, μια ”ανάσα” από τα σπίτια μας, καθώς και με τα λατομεία στις γύρω περιοχές του δήμου μας, τα ”αδέσποτα” που πλέον μπήκαμε σε μια κακή εξέλιξη από τις προσωπικές αστοχίες του δημάρχου, η σχολική στέγη με τα τόσα προβλήματα, που και αυτά περιμένουν στα ”επείγοντα” την σειρά τους, με βασικά έργα που είχαν δρομολογηθεί, και τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.

Ο κόσμος έχοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας από την μεγάλη οικονομική κρίση, που ταλανίζει την χώρα εδώ και μια δεκαετία, περιμένει τουλάχιστον να λυθούν μερικά από αυτά, που θα τους βελτιώσουν την ζωή τους, λίγο προς το καλύτερο. Δυστυχώς όμως αναρωτιέται, όταν σε μια εκδήλωση χαράς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα σημαντικά ζητήματα. Και κυρίως, όταν έχεις απλήρωτους, εργαζόμενους του δήμου.

Μοίρασε το άρθρο!