Έκθεση Πενταγώνου: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφτεί το ηλιακό μας σύστημα και να μας μελετούν

Στην έκθεση του Πενταγώνου γίνεται λόγο και για μητρικό σκάφος εξωγήινων το οποίο θα μπορούσε να μοιάζει με ένα ουράνιο σώμα, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό.

Όλο και περισσότερο «φουντώνουν» τα συνωμοσιολογικά σενάρια περί επισκέψεις εξωγήινων στη Γη αλλά και το ηλιακό μας σύστημα, μετά μάλιστα και τις θεάσεις των αγνώστων αντικειμένων, το προηγούμενο διάστημα.

Αυτή τη φορά ένα προσχέδιο εγγράφου που προέρχεται από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office) και τον πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ, Avi Loeb, αναφέρει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν ήδη φτάσει στον πλανήτη μας.

Η λεπτομερής έκθεση περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει παρεισφρήσει στη Γη ή στο ηλιακό μας σύστημα, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές με τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα γίνεται λόγος και για ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο, όπως το Oumuamua (ουράνιο σώμα), ότι θα μπορούσε να είναι ένα μητρικό σκάφος, που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια του κοντινού του περάσματος από τη Γη.

Aliens may have visited our solar system, Pentagon report says

Αυτοί οι μικροί ανιχνευτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διεισδύσουν στον πολιτισμό μας για ερευνητικούς σκοπούς.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτοί οι ανιχνευτές θα μπορούσαν να είναι σχεδιασμένοι, ώστε να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες του διαστρικού διαστήματος (διάστημα μέσα σε έναν γαλαξία, το οποίο δεν καταλαμβάνεται από αστέρες και τα πλανητικά τους συστήματα) και να διαθέτουν ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούσαν να προγραμματιστούν να αυτοεπισκευάζονται ή ακόμη και να αναπαράγονται.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι με τη χρήση της μηχανικής μάθησης, οι ανιχνευτές αυτοί θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, χωρίς καμία καθοδήγηση από τους αρχικούς δημιουργούς τους.

Η έκθεση του Πενταγώνου βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, αλλά αν τα ευρήματά της είναι ακριβή, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι εξωγήινοι ήδη μας μελετούν. Η πιθανότητα ευφυούς εξωγήινης ζωής να μας παρακολουθεί και να μαθαίνει για τον πολιτισμό μας δεν είναι κάτι που πρέπει να απορρίψουμε ελαφρά τη καρδία.

Όπως σημειώνει ο Avi Loeb: «Ίσως αξίζει να πιστέψουμε ότι το παράξενο αντικείμενο ήταν ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, γιατί όπως και να ‘χει, μας ανοίγει το μυαλό στην ιδέα ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω».

Μοίρασε το άρθρο!