Έβγαλαν εκτός διαγωνισμού εταιρείες που είχαν δώσει «σωστές» μάσκες

Την προηγούμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι συνεδρίασε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η πενταμελής Επιτροπή του Διαγωνισμού για τις μάσκες στα σχολεία, προκειμένου να αξιολογήσει τα δείγματα που είχαν στείλει οι εταιρείες οι οποίες είχαν υποβάλλει προσφορές, όπως προκύπτει από το σχετικό πρακτικό. Τώρα, το πότε συνεδρίασε η Επιτροπή και πότε πρόλαβαν και ετοιμάστηκαν οι… γιγάντιες μάσκες που διανεμήθηκαν χθες στα σχολεία, είναι ένα άλλο θέμα. Ας πούμε ότι πρόλαβαν…

Οπότε, στην Επιτροπή απέμενε να εξετάσει τις διαστάσεις. Διαστάσεις που η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έστειλε στην ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει η τελευταία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Οι εξεταζόμενες διαστάσεις ήταν 10 Χ 18 και 12 Χ 22. Όπως παραδέχθηκε χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το λάθος έγινε γιατί δεν είχε διευκρινιστεί ότι αυτό ήταν το μέγεθος του υφάσματος πριν τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των μασκών.

Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή, χωρίς να λάβει υπόψη πόσο μικρό είναι το κεφάλι ενός παιδιού, έκανε δεκτές τις μάσκες εκείνες που είχαν ΤΕΛΙΚΗ διάσταση 10Χ18 και 12Χ22.

Μία από τις εταιρείες που έμειναν εκτός διαγωνισμού και με την οποία επικοινώνησε το e-tetRadio είναι η ANP Health Care που εξειδικεύεται στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Ο υπεύθυνος της εταιρείας Αλέξανδρος Παπαδόπουλος μας ανέφερε ότι στη μικρή διάσταση, στο ύφασμα δηλαδή 10Χ18, η μάσκα που παρέδωσε «διπλωμένη» δηλαδή και με τις πιέτες, ήταν 7Χ15, που είναι μία φυσιολογική διάσταση για παιδική μάσκα. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι η υφασμάτινη μάσκα της εταιρείας του έχει BFE (αποτελεσματικότητα διήθησης βακτηρίων) άνω του 98%. «Η Επιτροπή οφείλει να μας πει συγκεκριμένα τί σημαίνει εκτός τεχνικών προδιαγραφών και αν τα δείγματα που προσκόμισα έμειναν εκτός διαγωνισμού επειδή είχαν τελικά το σωστό μέγεθος».

πηγή: e-tetradio.gr

Μοίρασε το άρθρο!