Άρης-ΑΕΚ 0-1 με τους γηπεδούχους στο 40΄να ζητάνε πέναλτι

Ο κυνισμός που έγινε το όχημα της ΑΕΚ για τη νίκη της κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη. Εκεί, η ομάδα του Καρέρα αιφνιδίασε τον Άρη, άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ και στη συνέχεια μπήκε σε μια ξεκάθαρη λογική διαχείρισης του προβαδίσματος και συνεχόμενης κάλυψης χώρων. Ο παίκτης που «πάγωσε» την έδρα του Άρη ήταν ένας από τους πιο φορμαρισμένος της Ένωσης, ο Χρήστος Αλμπάνης.

Ο Άρης πάντως διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα του Κλωναρίδη πάνω στον Φετφατζίδη στο 40′: οι γηπεδούχοι ζητάνε πέναλτι αλλά αντί αυτού, ο διαιτητής έδωσε κίτρινη στον παίκτη του Άρη για θέατρο. Άκρη δεν βγαίνει πάντως παρά τα πολλά ριπλέι και η φάση είναι πολύ δύσκολη.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η επανάληψη: η ΑΕΚ έκλεινε χώρους με σεμιναριακό τρόπο και αγωνιζόταν με βασική της επιθετική τακτική τις αντεπιθέσεις, ο Άρης πίεζε αλλά με ανούσιο τρόπο -ένα μακρινό σουτ του Γκάμα στο 58′ που έδιωξε ο Μπάρκας ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στην επανάληψη- και 15 λεπτά πριν το τέλος, ο Καρέρα γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 (κάτι που είχε κάνει και με τον Παναθηναϊκό αλλά στο 85′) και το διπλό «κλείδωσε» οριστικά.

Μοίρασε το άρθρο!