4η Γιορτή Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ένας Πλανήτης. Ένα μέλλον.
Από το 1972 η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο στόχος να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον.
Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη μια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, για να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε μήκος και πλάτος.
Όλο και περισσότερο, όμως, βασικό μέλημα των επιστημονικών ενώσεων, των οικολογικών οργανώσεων αλλά και των κυβερνήσεων αποτελεί πια και η εξασφάλιση ενός ανώτερου επιπέδου ζωής για τους κατοίκους των πόλεων και, πιο πολύ, των μεγάλων αστικών κέντρων.
Μαζέψτε μπόλικο κέφι και καλή διάθεση, αλατοπιπερώστε τα με την αγάπη σας για το περιβάλλον μας κι ελάτε να γιορτάσουμε και να προβληματιστούμε, στην 4η Γιορτή Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που οργανώνει ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.
Η συνάντηση μας είναι την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 στο Δημοτικό Πάρκο “Καλόγηρος” στο Ωραιόκαστρο και η πρόσκληση είναι προς όλους τους κατοίκους, αυτού του πλανήτη.
Στην εκδήλωση – που είναι φυσικά δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες – θα υπάρχουν :
 Περιβαλλοντικό “Λούνα Πάρκ” με διαδραστικά παιχνίδια.
 “Μορφογένεσις” Εργαστήρι κατασκευών με ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά, με την καθοδήγηση των συμπολιτών μας και εικαστικών κ. Γιώργου Κοσμίδη και Ολυμπίας Κοσμίδου.
 Ζωγραφική για όλους, σε αμέτρητα μέτρα επιφάνειας, για να εκφράσουμε ότι νιώθουμε για το περιβάλλον μας, μέσα απ’ τη ζωγραφική και τα χρώματα, με την κ. αρχιτέκτονα Κική Γεωργιάδου.
 “Ζωγραφείον” Ζωγραφική, με τις κ. Κασίδου Μαρία και Κασίδου Κική.
 Μάθημα εικαστικών με κατασκευές από φυσικά υλικά, με την κ. Μιχαλούδη Μαρία.
 Face painting με πεταλούδες, λουλούδια… πάνω σε όμορφες χαμογελαστές φατσούλες.
 Παιδικές Χορευτικές Ομάδες ΕΠΩΦ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ και Πολ. Συλ. Πενταλόφου.
 Περιβαλλοντικές Ομάδες Σχολείων (1ο Γυμνάσιο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ).
 2ο Νηπιαγωγείο Γαλήνης Ωραιόκαστρο.
Σας περιμένουμε όλους με πολύ – πολύ περιβαλλοντική διάθεση, αγάπη, ιδέες προτάσεις μουσική και πολλές εκπλήξεις.
Από το ΔΣ του Συλλόγου

Μοίρασε το άρθρο!