Όταν είμαστε ασυνείδητοι σαν πολίτες τότε μόνο εμείς φταίμε

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν πάσης φύσεως αντικείμενα, διάφορα ογκώδη, απορρίμματα, σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης, μπάζα, χόρτα, κλαδιά, δημιουργώντας μικρές παράνομες χωματερές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Σπάζουμε τα κολονάκια για να μπορούμε να παρκάρουμε, δεν σεβόμαστε τις θέσεις ΑΜΕΑ, δεν σεβόμαστε τίποτα. Η ασυνείδητη αυτή πρακτική επιτήδειων πολιτών που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το αστικό περιβάλλον, τους δρόμους, τις γειτονιές. κάποτε πρέπει να σταματήσει.Βρίσκουν πάντα την κατάλληλη στιγμή για να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους. Τέτοιες απαράδεκτες τακτικές είναι δείγμα κοινωνικής ανευθυνότητας. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο είναι αξίες τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προασπίζουμε όλοι. Είναι πραγματικά θλιβερό να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες ντροπής και να λέμε πάντα φταίει το κράτος, φταίει ο Δήμος.

ΌΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Όταν αφήνουμε την καλή κυρία να βγάλει τα σκουπιδάκια της και να τα αφήσει στο πεζοδρόμιο ή έξω από τον κάδο των απορριμμάτων, όταν αφήνουμε τον καλό κύριο να κόψει τα κλαδιά από τον ωραίο κήπο του σπιτιού του, και χωρίς καμία ενημέρωση με τους υπεύθυνους, να τα εγκαταλείψει στους δρόμους, όταν ανεχόμαστε όλα αυτά γύρω μας, εμείς κύριοι φταίμε.

Κάποιοι άλλοι ασυνείδητοι πολίτες κατά καιρούς θεώρησαν ότι είχαν κάθε δικαίωμα είτε να καταστρέψουν τις παιδικές χαρές που με τόσο κόπο και αγώνα δημιουργούνται, είτε να πάρουν κάποια από τα όργανα στα… σπίτια τους,για να μη μπαίνουν και στον κόπο να φέρνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά! Γιατί δεν ήταν και λίγοι οι βανδαλισμοί σε αυτούς τους χώρους. που θα έπρεπε να ακούς μόνο το γέλιο των παιδιών. Δυστυχώς όμως αυτοί είμαστε, αυτά μας αξίζουν και αυτή είναι η εικόνα μας. Ο Νίκος Δήμου έλεγε σε ένα βιβλίο του: Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη βλέπουμε πάντα τον Μέγα Αλέξανδρο και ποτέ τον καραγκιόζη, αν και ο τελευταίος είναι παρεξηγημένος, γιατί είναι μια μεγάλη λαϊκή φιγούρα. 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!