Χόρεψε… σάμπα τους Μεξικανούς πήγε στην οκτάδα και βλέπει τρόπαιο η Βραζιλία!

Η Βραζιλία ήταν υποψιασμένη από τις εκπλήξεις και δεν άφησε την πρόκριση να της φύγει από τα χέρια, κερδίζοντας δύσκολα με 2-0 το μαχητικό Μεξικό.

Νεϊμάρ (51′) και Φιρμίνο (88′) ήταν οι σκόρερς της Σελεσάο, που στην οκτάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του βραδινού αγώνα ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιαπωνία.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Βραζιλία ξεκίνησε με τον Άλισον στο τέρμα, τους Φάγκνερ, Τάγκο Σίλβα, Μιράντα και Φιλίπε Λουίς στην άμυνα, τους Παουλίνιο και Κασεμίρο στα χαφ και τους Γουίλιαν, Κουτίνιο και Νεϊμάρ πίσω από τον Γκάμπριελ Ζεζούς.

Για το Μεξικό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Οτσόα, οι Άλβαρες, Αγιάλα, Σαλσέδο και Γκαγιάρδο στην άμυνα, οι Ερέρα, Μάρκες και Γκουαδράδο στη μεσαία γραμμή και οι Κάρλος Βέλα και Λοσάνο δίπλα στον Τσιτσαρίτο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Το Μεξικό ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση πιέζοντας πολύ τους Βραζιλιάνους, χάνοντας ευκαιρία μόλις στο 2′ με τον Λοσάνο, το σουτ του οποίου κόντραρε τελευταία στιγμή στον Μιράντα. Όσο περνούσε, πάντως, η ώρα η Βραζιλία ισορροπούσε το ματς και έπαιρνε τα ηνία, βρίσκοντας όμως… τοίχο στο τέρμα του Μεξικού.

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα ήταν εντυπωσιακός και προέβη σε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις, που κράτησαν την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο 25′ ο Νεϊμάρ απείλησε με τρομερή ατομική ενέργεια, ενώ από αυτόν ξεκίνησε και… τελείωσε το 1-0 της “Σελεσάο”.

Στο 51′ ο άσος της Παρί πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έβγαλε με τακουνάκι στον Γουίλιαν, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα που έφτασε στον Νεϊμάρ, ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για την Βραζιλία και τον δρόμο για την οκτάδα.

Το γκολ έδωσε άλλο αέρα στους Βραζιλιάνους, που παρότι πιέστηκαν, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα στο 88′, όταν ο Νεϊμάρ βγήκε φάτσα με τον Οτσόα, ο Μεξικανός κίπερ απέκρουσε το πλασέ του, όμως η μπάλα έφτασε στον Φιρμίνο, που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

Τα γκολ της αναμέτρησης:

 

Μοίρασε το άρθρο!