Χριστουγεννιάτικα πάρκα: Μαγικά Χριστούγεννα με μελωδίες και παραμύθια

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Στα Τρίκαλα, ο Μύλος Ματσόπουλου έχει μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Ηταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Στο «Μύλο των Ξωτικών» θα ταξιδέψετε με τα Βαγόνια του Κόσμου –τρία βαγόνια μεταμορφώθηκαν από τα ξωτικά του Μύλου με αναμνήσεις από το γύρο του κόσμου σε Κινέζικο, Αυστραλέζικο και Ρωσικό.

Το παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, το Σοκολατένιο εργοστάσιο, το ταχυδρομείο των Ξωτικών, το σαφάρι Playmobil στην Αφρική, το εργαστήρι αναρρίχησης, το σπίτι ζωγραφικής προσώπου, το ενεργειακό πάρκο, το μουσείο μανιταριών, το πηγάδι των ευχών και βεβαίως το σπίτι του Αη Βασίλη συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις του «Μύλου των Ξωτικών».

Ο δε Αλευρόμυλος των Ξωτικών είναι το κεντρικό κτίριο με τη μεγάλη κατακόκκινη κορδέλα, και μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού, γεμάτο από απίθανες γεύσεις και λαχταριστά εδέσματα, οι Φουρναραίοι του Μύλου με τη βοήθεια των μικρών επισκεπτών, παρασκευάζουν μοναδικές λιχουδιές. Εκεί θα σας περιμένει και η κυρά Βασίλενα για να σας ξεναγήσει στο μαγευτικό Δάσος των Ευχών και να στείλετε ευχές στους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Το λούνα παρκ, το παγοδρόμιο, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, η χριστουγεννιάτικη αγορά, το πολικό express συμπληρώνουν τις δραστηριότητες του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

parko.jpg

Tips

  • Τα Τρίκαλα απέχουν 326 χλμ. από Αθήνα ακολουθώντας την εθνική οδό και στη Λαμία έξοδος για Καρδίτσα-Τρίκαλα, συνεχίζοντας στην περιφερειακή οδό Καρδίτσας με προορισμό τα Τρίκαλα. Από Θεσσαλονίκη θα διανύσετε 220 χλμ.
  • Ο «Μύλος των Ξωτικών» λειτουργεί στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά, ήδη από τις 30 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο. Θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 (www.milosxotikon.gr).
  • Εκδρομές σχολείων/γκρουπ: Ο «Μύλος των Ξωτικών» υποδέχεται σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Για επίσκεψη σχολείου επικοινωνείτε στο τηλ. 24310 38890. -Πληροφορίες για την πόλη και την περιοχή: Στο www.trikalacity.gr και στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου λειτουργεί το infopoint, καθημερινά 09.00 – 21.00 (τηλ. 24310 23700).
oneiroupoli.jpg

Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Στη Δράμα, η «Ονειρούπολη» για 15η χρονιά, έχει μεταμορφώσει τον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία Ελευθερίας της πόλης, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Με το εργοστάσιο καραμέλας και ζαχαρωτών, το μουσείο γεύσεων, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το σπίτι του παραμυθιού και του σινεμά, το σπιτάκι με τη ζωγραφική

προσώπου, το δάσος των ευχών και της ελπίδας και βεβαίως το σπίτι του Αη Βασίλη συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος κόσμου.

Είναι και το fun park με το καρουζέλ και το παγοδρόμιο ενώ αξίζει να ακολουθήσετε τη Μαγική διαδρομή, να διασχίσετε από άκρη σε άκρη, να ψάξετε και να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της. Ζητήστε το έντυπο της «Μαγικής διαδρομής» και επισκεφτείτε όλα τα σπιτάκια των δωρεάν δράσεων. Σε κάθε ένα από αυτά, οι εθελοντές θα βεβαιώνουν την επίσκεψή σας και τη συμμετοχή σας στην εκάστοτε δράση, σφραγίζοντας το έντυπό σας. Συμπληρώστε όλες τις σφραγίδες και κερδίστε το δώρο σας!

Παράλληλες εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες πλαισιώνουν καθημερινά το πρόγραμμα της Ονειρούπολης, στο κέντρο της Δράμας.

xmas2.jpg

Tips

  • Η Δράμα απέχει 700 χλμ. από Αθήνα ακολουθώντας την εθνική οδό και στη συνέχεια την Εγνατία οδό. Από Θεσσαλονίκη θα διανύσετε 150 χλμ.
  • Η «Ονειρούπολη» διεξάγεται για 15η χρονιά, καθημερινά, ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 2 Ιανουαρίου 2019 (www.oneiroupoli-dramas.gr, τηλ. 25210 70097).
  • Εκδρομές σχολείων: Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων θα πραγματοποιούνται έως τις 21 Δεκεμβρίου.
  • 12ος Αγώνας Δρόμου Βαλδίρκεια 2018: Αγώνας δρόμου προς τιμή του αείμνηστου Δραμινού αθλητή Νίκου Βαλδίρκα, σήμερα, 10.00 – 13.00, Αγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο. Δυο διαδρομές για ενήλικες 10 & 5 χιλιομέτρων, για τα παιδιά 1.000 μέτρων (παιδιά δημοτικού) και αγώνας ΑμεΑ, 400 μέτρων.
kuklos.jpg

«Ο ΚΑΛΟΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΧΩΡΙΟ»

Στο Αίγιο, για 7η συνεχή χρονιά δημιουργείται ένα θεματικό παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Στην καρδιά της πόλης, ο κήπος των Υψηλών Αλωνίων, από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό παραμύθι.

«Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, είναι ο τίτλος του φετινού παραμυθιού που σας εξιστορεί την απρόσμενη φιλία που γεννιέται ανάμεσα σε έναν καλό καλικάντζαρο, τον Καλοκάντζαρο και ένα αγόρι, τον Μανώλη που συναντιούνται λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και γίνονται φίλοι.

Παιδικό θέατρο, παραμυθάδες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι, χορωδίες και φιλαρμονικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ήθη και έθιμα από την παράδοση και πολλές εκπλήξεις, θα συναρπάζουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους στο παραμυθένιο Πάρκο.

Εκεί και ο Αη Βασίλης, η χαμογελαστή οικοδέσποινα Καλοκαντζαρίνα, face painters και το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι εικαστικών, αλλά και η Μαύρη Πριγκίπισσα Σταφίδα ΠΟΠ «Βοστίτσα» που θα δίνει ενέργεια και δύναμη για ατελείωτη διασκέδαση.

Tips

  • To Αίγιο, πρωτεύουσα της επαρχίας Αιγιαλείας, στην ανατολική περιοχή του Νομού Αχαΐας, απέχει 175 χλμ. από Αθήνα και 40 χλμ. από Πάτρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω των δυο νέων οδικών αρτηριών – την Ολυμπία Οδό και την Ιόνια Οδό. Επίσης, με το τρένο φτάνετε με συχνά δρομολόγια από Αθήνα για Κιάτο και στη συνέχεια οδικώς. Από Θεσσαλονίκη θα διανύσετε περίπου 500 χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού για Ιωάννινα και στη συνέχεια μέσω της Ιόνιας Οδού.
  • «Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» διεξάγεται για 7η χρονιά, από τον Δήμο Αιγιαλείας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΔΗΚΕΠΑ). Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί, καθημερινά, από τις 10 πρωί ως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 (www.dikepaigialeias.gr, τηλ. 26910 68308).
xristougenna1.jpg

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Στη Βέροια, στο Νομό Ημαθίας, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Εληάς, πραγματοποιούνται καθημερινά πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που σας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, ενώ ακολούθησε η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Ελλη Πασπαλά.

Σήμερα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη παράσταση το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι Παπιγιόν, ενώ στις 8 το βράδυ, θα ακούσετε μελωδίες από την τζαζ σκηνή της Αμερικής.

Χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια μπισκότου και σοκολάτας, ακροβατικά και κλόουν, κάλαντα του κόσμου, και φυσικά ξεναγήσεις στο «Καράβι των Ξωτικών», συμπεριλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Tips

  • Η Βέροια απέχει 520 χλμ. από Αθήνα ακολουθώντας την Εθνική Οδό για Θεσσαλονίκη, βγαίνετε στην έξοδο για Κοζάνη/ Βέροια και συνεχίζετε στην Εγνατία Οδό. Από Θεσσαλονίκη θα διανύσετε 70 χλμ.
  • «Το Καράβι των Ξωτικών» πραγματοποιείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βεροίας σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ημαθίας. Ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο στις εκδηλώσεις (www.veriaculture.gr, τηλ. 23310 78100).
  • Σχολικές ξεναγήσεις: Τις καθημερινές ημέρες, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα σχολεία, στο Καράβι των Ξωτικών, εκεί όπου ένας μικρός λαβύρινθος ξετυλίγει διάφορες δράσεις για τους μαθητές.

Μοίρασε το άρθρο!