Το Ναυάγιο της Ζακύνθου στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου

Υπάρχουν άφθονες παραλίες στον κόσμο που ξεχωρίζουν για τα κρυστάλλινα νερά τους και τη φυσική ομορφιά τους.

Ορισμένες από αυτές έχουν μαύρη ή ροζ άμμο και άλλες χρυσαφένια αμμουδιά που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Σε κάποιες υπάρχουν εκπληκτικοί βραχώδεις σχηματισμοί και σε άλλες παλιά ναυάγια με την ιστορία πολλών χρόνων.

Το FlightNetwork ζήτησε από περισσότερους από 600 ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους, συντάκτες, bloggers και πρακτορεία να ονομάσουν τις καλύτερες παραλίες του κόσμου με βάση κατηγορίες όπως «ανέγγιχτη ομορφιά», «ποιότητα άμμου και νερού» και «ημέρες ηλιοφάνειας».

Από την δεκάδα δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και μια ελληνική παραλία. Και δεν είναι άλλη από το δημοφιλές Ναυάγιο της Ζακύνθου.  Η μικρή λευκή αμμουδιά που περιβάλλει το ναυάγιο, με φόντο τα ψηλά βράχια είναι ένα θέαμα που εντυπωσιάζει και δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι είναι… ναυαγός, τουλάχιστον πριν καταφθάσουν στην περιοχή τα τουριστικά σκάφη που αποβιβάζουν πάρα πολλούς επισκέπτες στη διάσημη παραλία. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τις μπλε σπηλιές, οι οποίες ξεχωρίζουν για τον τρόπο με τον οποίο αντανακλούν το μπλε φως.

Ποιες άλλες, όμως, συμπληρώνουν το Top10 των καλύτερων παραλιών του κόσμου;

Grace Bay, Νήσοι Τουρκ και Κάικος

Whitehaven Beach, Αυστραλία

Anse Lazio, Σευχέλλες

Pink Sands Beach, Μπαχάμες

Ναυάγιο, Ελλάδα

Baia Dos Porcos, Βραζιλία

Playa Paraiso, Μεξικό

Hyams Beach, Μεξικό

Hidden Beach, Μεξικό

Trunk Bay, Virgin Islands

Μοίρασε το άρθρο!