Το ιστορικό της υπόθεσης για τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης –όπως ανέφερε το επίμαχο δημοσίευμα– το 2008 ο κ. Γαβότσης είχε κριθεί ένοχος από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα πέντε χρόνια νωρίτερα –τον Οκτώβριο του 2003– για τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το Μάιο του 2010 οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά στην τράπεζα Eurobank, διεκδικώντας αποζημίωση που, μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, έφτανε τις 228.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2010 είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία ότι «απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό».

Στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας Εφετών ζητεί, εκτός από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί δέκα δημοτικοί σύμβουλοιεκείνης της θητείας που είχαν ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος. Ακόμη, καλεί να καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν και γνωρίζουν το θέμα ως καταγγέλλοντες.

Μοίρασε το άρθρο!