Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτικό σχεδιάγραμμα σε κινητό των Ελλήνων στρατιωτικών

Στρατιωτικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης βρέθηκε  στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και πάνω από 20 μέρες, στις φυλακές της Αδριανούπολης οι τουρκικές Αρχές,

Συγκεκριμένα με δημοσίευμά της η εφημερίδα  Χουριέτ και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού

Μάλιστα η  εφημερίδα Χουριέτ  που μετέδωσε την πληροφορία σχολιάζει ότι πρόκειται για εξέλιξη κεραυνό και αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.  Οι έρευνες συνεχίζονται για ολόκληρο το ψηφιακό υλικό.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ωστόσο δεν υπάρχουν λεπτομέρειες προς το παρόν ως προς το τι ακριβώς ανακάλυψαν και τι εννοούν όταν αναφέρονται σε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Η είδηση μεταδόθηκε ως έκτακτο γεγονός από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η πρώτη αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου. Με βάση την  τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.

Μοίρασε το άρθρο!