ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε εκτενώς, από το βήμα της Ολομέλειας, στην ανάγκη  ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη και δίδεται για δεύτερη χρονιά προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Σαν πρόταση, αναφορικά με τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. ανέφερε ότι όταν υπάρχουν φιλοξενούμενοι το ποσό του κοινωνικού μερίσματος να μην υπολογίζεται στο σύνολο των μελών, αλλά να δίδεται ξεχωριστά σε κάθε δικαιούχο, ικανοποιώντας πολλά σχετικά αιτήματα από όλη την Ελλάδα.

Προς απάντηση ισχυρισμών της αντιπολίτευσης, δε, για το αν η Κυβέρνηση δικαιούται να δώσει στοχευμένα ένα μέρος του πλεονάζοντος προϋπολογισμού, για να ωφεληθούν σημαντικά όσοι και όσες το έχουν πραγματικά ανάγκη, ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε πως η απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος δεν πάρθηκε έωλα, παρά βάση για αυτή, αποτελούν οι δείκτες της οικονομίας που αποδεικνύουν ότι υπάρχει η δυνατότητα για τον σκοπό αυτό.

«Θεμελιώδης προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η ενίσχυση και θωράκιση της κοινωνικής προστασίας. Πρώτα απ’ όλα η κοινωνία και ο άνθρωπος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που πάνω απ’ όλα είχαν τους αριθμούς, αλλά και σ’ αυτούς απέτυχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ.

Αναφορικά με την πρόσφατη τραγωδία και μέσα στην τραγικότητα των ημερών, τη στιγμή που ευθύνες διαχέονται προς πάσα κατεύθυνση, ο Γιώργος Λαζαρίδης επικαλούμενος επιστημονικές εκθέσεις αρμόδιων φορέων, αναφέρθηκε σε πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν, καθώς και σε ιστορικά προηγούμενα καταστροφών στις δεκαετίες του 60’, 70’, 90’ & 00’, με δεκάδες αθώα θύματα, δίχως το Κράτος να προχωρά στα απαραίτητα έργα διαχείρισης ρευμάτων, χειμάρρων και γενικά των ομβρύων υδάτων.

Οι παραβάσεις – παρεμβάσεις του ανθρώπου τα χρόνια αυτά, στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας είναι εκείνες που προκάλεσαν την τραγωδία, η  θεομηνία ήταν ο φυσικός παράγοντας που την ενεργοποίησε.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://youtu.be/zAmdwYPAReE

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!