ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΩΠΩΝΚΑΙ ΕΥΑΛΛΟΙΩΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά τη ρύθμιση της αγοράς και συγκεκριμένα τη διακίνηση των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, θέτοντας ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως η δημιουργία του πλαισίου για εξορθολογισμό της αγοράς αγροτικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή είναι ένα σημαντικό βήμα, για την καταπολέμηση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και της μαύρης διακίνησης στον αγροτικό χώρο.

Επίσης,με το νομοσχέδιο εισάγονται διατάξεις που στοχεύουν στην  καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Ιδιαίτερα για τους τομείς του κρέατος και των προϊόντων αυτού, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, αποτελεί εξαιρετικά σοβαρό θέμα, αλλά και πάγιο αίτημα, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και ειδικότερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν έντονα προβλήματα ρευστότητας, λόγω των καθυστερημένων πληρωμών, ιδιαίτερα από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης χαρακτηριστικά τόνισε : “Το νομοσχέδιο αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δημιουργεί νέες και ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης της ποιοτικής εγχώριας κτηνοτροφίας και ταυτόχρονα φαίνεται να επιδρά θετικά και στη βελτίωση της θέσης του μικρού αγρότη στην αγορά νωπών αγροτικών προϊόντων, ενώ εκφράζει τους επαγγελματίες.

Όσο για την Αντιπολίτευση έκανε διάφορα σχόλια, επέλεξε για άλλη μια φορά  να ασκήσει μια άλλη κριτική, αγνοώντας τους εκπροσώπους των φορέων που συμφωνούν με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα προστατεύει τα ελληνικά προϊόντα από τις ελληνοποιήσεις.

Ξέρετε, μιλάμε για τη γεωργία. Ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας ήταν παραδοσιακά η Αγροτική Τράπεζα. Την Αγροτική Τράπεζα την έκλεισαν αυτά τα δυο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Δεν απολογήθηκε κανείς τους έως τώρα.

Ξέρετε, πούλησαν την Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς για 90 εκατομμύρια, τη στιγμή που αυτά τα δυο κόμματα θα πλήρωναν πάνω από 200 εκατομμύρια στην Αγροτική Τράπεζα. Αυτές ήταν οι οφειλές τους. Αυτός είναι ο ορισμός του σκανδάλου. Βέβαια, αυτό υποδηλώνει ότι δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν τα χρέη τους και πως θα καλούσαν για άλλη μια φορά να πληρώσει γι’ αυτούς ο ελληνικός λαός. Και ζητούν να τους εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός!

Βέβαια, βγήκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και είπε ότι πρέπει να χαριστεί το χρέος της προς τις τράπεζες. Και αυτό είναι πάνω από 210 εκατομμύρια. Δηλαδή, να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα 210 εκατομμύρια. Αν είναι δυνατόν!

Το συνεχίζει, μάλιστα και λέει ότι για να λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία, θα πρέπει να μην έχει προβλήματα η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ξέρετε, αυτή είναι καθεστωτική αντίληψη. Το να ταυτίζεις τη λειτουργία της δημοκρατίας με ένα κόμμα αυτός είναι ο ορισμός της καθεστωτικής αντίληψης.

Εν πάση περιπτώσει, όλοι κρίνονται.

Oι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εισηγούμαστε θετικά το νομοσχέδιο, με το οποίο κατοχυρώνονται τα ελληνικά προϊόντα και προστατεύονται από τη μεγάλη μάστιγα των ελληνοποιήσεων”.

Ακολουθεί video:

https://youtu.be/-Xh4DHF3Ptc

Μοίρασε το άρθρο!