Τοποθέτηση του Γ. Λαζαρίδη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για ανανέωση της σύμβασης χρήσης του δορυφόρου HELLAS SAT.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που έρχεται να εκσυγχρονίσει και κυρίως να αξιοποιήσει τη δορυφορική τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές προς όφελός της σε  διάφορους νευραλγικούς τομείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η σύμβαση ανανεώνεται και επεκτείνεται έως 14/12/2041 η άδεια εκμετάλλευσης του ελληνικού Δημοσίου, στην πρόσβαση και χρήση των δορυφόρων.

Η νομοθετική πρωτοβουλία κρίνεται απόλυτα αναγκαία με τον ειδικό Αγορητή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αναφέρει:

«…Πέραν όμως των τεχνικών χαρακτηριστικών και των νέων τεχνολογιών πολύ σημαντικό είναι ότι οι αναμεταδότες του υπάρχοντος δορυφόρου θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, για αποτελεσματικότερη φύλαξη και εποπτεία των συνόρων, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Ελληνική Αστυνομία για τη διασφάλιση εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας σε κρίσιμες καταστάσεις και σε δύσβατες περιοχές, το Λιμενικό για τις δικές του υπηρεσιακές ανάγκες,

ενώ πολύ σημαντική βελτίωση θα φέρει η λειτουργία τους και στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς θα καλύπτουν με συνέπεια τις ιδιαίτερες ανάγκες απομακρυσμένων περιοχών, με ευρύτερη κάλυψη του δικτύου,

ενώ,  όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα η περαιτέρω χρήση ψηφιακών εφαρμογών στη γεωργία θα βελτιστοποιήσει την παραγωγή, άρα την τοπική και Εθνική οικονομία καθώς θα  αναλύονται πλέον, μέσω δορυφόρου, οι κατά τόπους καλλιέργειες και θα προτείνονται οι βέλτιστες λύσεις κατά περίπτωση.»

 

Ακολουθεί σχετικό video:

 

https://youtu.be/Y3jFyl9RuzI

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!