Τι πρέπει να κάνουμε όταν επανέλθει το νερό στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε περίπτωση αφήστε το δίκτυο να ηρεμήσει για μία ώρα περίπου και μην καταναλώσετε το νερό. Στη συνέχεια αφήστε τη βρύση να τρέξει για μερικά λεπτά.Καθαρίστε το φίλτρο (σίτα ) της βρύσης μπορεί να έχει μαζέψει υπολείμματα και σκουπίδια.

Το νερό με φυσαλίδες έχει εγκλωβισμένο αέρα και φαίνεται θολό.
Μια άλλη αιτία για δυσχρωμία του νερού είναι οι αποθέσεις αλάτων.
Ένα υγιεινό πόσιμο νερό περιέχει σε διάλυση φυσικά άλατα που του δίνουν γεύση και θρεπτική αξία, καθώς και διαλυμένο οξυγόνο που το κρατά ζωντανό και γευστικό. Τα διαλυμένα άλατα που υπάρχουν στα φυσικά νερά ιζηματοποιούνται και περνάνε στο νερό της βρύσης δίνοντας σε αυτό ένα άσπρο γαλακτώδες χρώμα. Τέτοιου είδους προβλήματα στην όψη του νερού μπορεί να προκύψουν από εργασίες συντήρησης στο δίκτυο διανομής και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η υγεία του καταναλωτή.
Μπορείτε να ξεχωρίσετε αν η δυσχρωμία του νερού οφείλεται σε εγκλωβισμένο αέρα ή άλατα κάνοντας το παρακάτω απλό τεστ.
Γεμίστε ένα γυάλινο ποτήρι με νερό από τη βρύση σας και αφήστε το νερό να ηρεμήσει.
Αν το νερό περιέχει εγκλωβισμένο αέρα, σε περίπου 10 λεπτά θα διαυγάσει και θα παρατηρήσετε ότι οι φυσαλίδες του εγκλωβισμένου αέρα θα αρχίσουν να κινούνται από τον πάτο του ποτηριού προς τα πάνω μέχρι το νερό να γίνει τελείως διάφανο.
Αν το νερό περιέχει άλατα τότε θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να διαυγάσει το νερό και τα άλατα θα καθιζάνουν στον πάτο του ποτηριού δηλαδή το νερό θα αρχίσει να γίνεται διάφανο από πάνω προς τα κάτω.
Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις πρέπει μετά από τρεις ώρες που η ροή του νερού στις σωληνώσεις θα επανέρθει στο φυσιολογικό επίπεδο, να μην παρατηρείται η δυσχρωμία του νερού .

 

Μοίρασε το άρθρο!