Τι δραστηριότητες να ξεκινήσετε τη νέα σεζόν;

images (1)

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσετε την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό και να ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα; Αν βαρεθήκατε να περνάτε τον χρόνο σας μπροστά από μία οθόνη σίγουρα υπάρχουν πολλά χόμπι που μπορούν να σας κάνουν να αλλάξετε την καθημερινότητα σας.

Τα χόμπι μας βοηθάνε να είμαστε δημιουργικοί και να εκφραζόμαστε. Είναι ένας τρόπος για να μάθετε νέα πράγματα και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες. Επίσης θα μπορέσετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμηση σας, καθώς γίνεστε ενεργό μέλος μιας ομάδας ατόμων με κοινό γνώμονα την αγάπη για την εκάστοτε δραστηριότητα.

Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε νέα άτομα και να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί, καθώς θα μπορείτε να μοιράζεστε ευκολότερα σκέψεις και προβληματισμούς, ξέροντας εκ των προτέρων ότι θα υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και από την άλλη πλευρά.

Αν βαρεθήκατε να κάθεστε στον καναπέ, σας παρουσιάζουμε μερικά πιθανά χόμπι για να κάνετε την αρχή.

Θεατρικό εργαστήρι

Δε χρειάζεται να θέλετε να γίνεται ηθοποιός για να παρακολουθήσετε θεατρικά μαθήματα. Στο θεατρικό εργαστήρι θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τον νέο σας εαυτό και πολλές φορές θα λειτουργήσει σαν ψυχοθεραπεία, καθώς θα μάθετε να εκφράζετε ευκολότερα τα συναισθήματα σας.

Γιόγκα

Ισορροπήστε πνεύμα και σώμα και βιώστε την απόλυτη χαλάρωση μέσα από τις πανάρχαιες ινδικές τεχνικές.

Μαθήματα κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τα μυστικά της 7ης τέχνης, περνώντας από όλους τους ρόλους ενός κινηματογραφικού συνεργείου. Αν σας αρέσει το σινεμά δεν υπάρχει ποιος ωραίος τρόπος για να μυηθείτε στον κινηματογραφικό κόσμο.

Χορός

Τζαζ, μοντέρνο, τάνγκο, φλαμέγκο ή παραδοσιακούς; Όποια κι αν είναι η διάθεσή σας ή τα μουσικά σας γούστα, υπάρχει ένας χορός που θα σας εκφράσει και θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε και να βάλετε τον ρυθμό στην καθημερινότητά σας.

Φωτογραφία

Ίσως το πιο κλασικό χόμπι που μπορεί να ξεκινήσει κανείς, αλλά άκρως διαχρονικό. Στα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να μάθετε να χειρίζεστε σωστά την κάμερα (iso, χρόνος, διάφραγμα), τους φωτισμούς και να πάρετε νέες ιδέες.

Δημιουργική γραφή

Στίχοι για τραγούδια, ποίηση ή ελεύθερο κείμενο; Η δημιουργική γραφή ανοίγει ένα ολόκληρο «σύμπαν» έμπνευσης και δημιουργίας με τον γραπτό λόγο.

Ξένες γλώσσες

Γιατί να μην ξεκινήσετε μία νέα γλώσσα ή να συνεχίσετε κάποια που είχατε διακόψει; Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, κρατάτε τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, σας ανοίγει η όρεξη για ταξίδια και έχετε λιγότερο στρες, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα. Και φυσικά, προσθέτετε ένα σημαντικό εφόδιο στο βιογραφικό σας.

Πεζοπορία

Ελάτε πάλι κοντά στη φύση. Ο καθαρός αέρας και το καταπράσινο τοπίο σίγουρα θα σας αναζωογονήσουν. Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατηθείτε σε φόρμα.

Κατασκευή κοσμημάτων

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ασχολία που είναι χρήσιμη για τον εαυτό σας και που στη συνέχεια μπορείτε να την «κυνηγήσετε» επαγγελματικά. Φτιάξτε κολιέ, δαχτυλίδια σκουλαρίκια και ξεδιπλώστε όλη τη δημιουργικότητα σας. Μπορείτε να ασχοληθείτε από μακραμέ μέχρι αργυροχρυσοχοεία.

Μοίρασε το άρθρο!