Τι αλλάζει στον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Tις αλλαγές που επέρχονται στο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας αποκωδικοποίησε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Όπως προκύπτει, την προστασία του νόμου θα έχουν εκείνοι που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία και περιμένουν μήνες, για να οριστεί δικάσιμος.

Με το «φιλτράρισμα» των υποθέσεων εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά το χρονικό διάστημα μεταξύ της αίτησης και την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περνάνε και όσοι ζητούν αναβολές εκδίκασης καθώς θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού και φορολογικού τους απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί αν συντρέχουν εύλογοι λόγοι αναβολής ή αν αποκρύπτουν την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Σχετικά με τη λήξη στο τέλος του έτους της προστασίας της πρώτης κατοικίας έως 140.000 από πώλησης σε fund,o κ.Κουρμούσης υπογράμμισε ότι το fund που θα αγοράσει ένα δάνειο θα πρέπει να τηρήσει τους ίδιους κανόνες που ίσχυαν όταν το είχε τράπεζα. «Η αντιμετώπισή του θα είναι σαν να είναι τράπεζα» είπε.

Όσον αφορά στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού,ο κ.Κουρμούσης υποστήριξε ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί «13.000 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα και συμπληρώνουν την αίτησή τους ,80-100 έρχονται σε επαφή μαζί μας.Από αυτές 2.000 επιχειρήσεις βρίσκονται σε ώριμο στάδιο .Σε 325 είναι αυτές που έχουν υποβάλλει αίτηση και βρίσκονται στη διαπραγμάτευση. Ήδη δύο επιχειρήσεις έχουν επιτύχει 85% κούρεμα προσαυξήσεων και 120 δόσεις»

Μοίρασε το άρθρο!