Τα Κουφονήσια των αντιθέσεων

αρχείο λήψης

Σε απόσταση μιας περίπου ώρα από την Αμοργό, συναντά κανείς τα Κουφονήσια, ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από το πάνω και το κάτω  Κουφονήσι και ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες. Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, σπηλιές και η κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Το πάνω Κουφονήσι είναι το μόνο από τα δύο που κατοικείται και ακόμα κι αν αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, δεν έχει χάσει ακόμα την αυθεντικότητα του. Η έκταση του είναι τόσο μικρή, που μόλις σε τρεις ώρες μπορεί κανείς να κάνει το γύρω του νησιού περπατώντας. Οι πιο ρομαντικοί μπορούν να νοικιάσουν και ποδήλατο, για να κάνουν τη βόλτα πιο ιδιαίτερη και λιγότερο κουραστική. Οι καλύτερες παραλίες είναι το Γάλα, ο Φοίνικας, η Ιταλίδα και το Πορί, οπού μπορεί κανείς να κάνει windsurf. Το βράδυ υπάρχουν μικρά μπαράκια που μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ συχνά πραγματοποιούνται μικρά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Image result for φωτο κουφονησιαImage result for φωτο κουφονησια

Για τους λάτρεις της ησυχίας και του ελευθέρου κάμπινγκ, ενδείκνυται το κάτω Κουφονήσι. Απέχει μόλις λίγα λεπτά από το πάνω Κουφονήσι και η πρόσβαση γίνεται με ένα μικρό βαρκάκι σε τακτά δρομολόγια. Επισκεφτείτε τις παραλίες Λάκκοι, Δέτης και Νερό και ανακαλύψτε μικρές πισίνες και σπηλιές, που είναι κρυμμένες σε όλο το νησί.

Στο Κάτω Κουφονήσι θα πρέπει να είστε πλήρως εξοπλισμένοι γιατί δεν υπάρχει κανένα μαγαζί, παρά μόνο μία ταβέρνα, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τοπικά έδεσμα, βραδιές ζωντανής μουσικής και αυθεντική διασκέδαση.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αρνάκι στο φούρνο, παστέλι, το τοπικό τυρί του νησιού, τη μυζήθρα και φυσικά ντόπιο ρακόμελο.

Μοίρασε το άρθρο!