Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 3-0 τη Βασιλεία και περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας

Πάρτι του ΠΑΟΚ στο St. Jakob Park. Ο Δικέφαλος συνέτριψε 3-0 τη Βασιλεία και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα πέρασε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας.

Ανώτερος και θριαμβευτής ο ΠΑΟΚ στην Ελβετία. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 3-0 στο St. Jakob Park τη Βασιλεία στο δεύτερο παιχνίδι για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και πέρασαν στον γ’ γύρο, όπου τους περιμένει η ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας. Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί τα γκολ του Δικεφάλου.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς, αφού σας πούμε πως ό,τι και αν γίνει, ο ΠΑΟΚ έχει καπαρώσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

1. ΣΟΚ ΜΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ, ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΕΛΑ

Στην προθέρμανση ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επιχείρησε να σουτάρει και τραυματίστηκε. Οι ενοχλήσεις του Βιεϊρίνια στον τένοντα του αριστερού ισχίου προκάλεσαν παγωμάρα στον Λουτσέσκου, ο οποίος έριξε στην ενδεκάδα τον Χατσερίντι (έκανε το επίσημο ντεμπούτο του) και μετατόπισε τον Κρέσπο στη θέση του αριστερού μπακ.

Όσο μεγάλο σοκ προκάλεσε αυτή η εξέλιξη στις τάξεις του Δικεφάλου, άλλο τόσο σκόρπισε στους Ελβετούς το γκολ του Βαρέλα στο 7′! Στην πρώτη της η ευκαιρία η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε δίχτυα, μετά από κόρνερ του Πέλκα και πλασέ στην κίνηση από τον στόπερ. Πόσο καλύτερη εκκίνηση να φανταζόταν ο Λουτσέσκου!

ΟΙ Ελβετοί, που πλέον χρειάζονταν δύο γκολ για να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, ανέλαβαν την κυκλοφορία, αλλά η μοναδική στιγμή κατά την οποία ανησύχησε ο Πασχαλάκης, ήταν στο πλασέ του Αγιέτι.

2. ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ

Ο στράικερ του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, δέχτηκε πολύ ξύλο στο πρώτο μέρος. Οι αμυντικοί της Βασιλείας έπεφταν με υπερβολική δύναμη πάνω του, σε σημείο που τον εξόργισαν. Μήπως να γνώριζαν ότι δεν έχει άλλο φορ στον πάγκο ο Δικέφαλος και ήθελαν να τον θέσουν νοκ άουτ; Ποιος ξέρει. Πάντως το ίδιο δυνατά έμπαιναν και στον Πέλκα, στον αρχηγό των Θεσσαλονικέων μετά το απρόοπτο με τον Βιεϊρίνια.

Μέσα σε όλα αυτά ένας ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς, να κρατά τη Βασιλεία μακριά από την περιοχή του Πασχαλάκη και ένας ώριμος Λημνιός, να δίνει βοήθειες στην άμυνα και να παίζει με εξαιρετικό τρόπο το ένας εναντίον ενός. Χαρακτηριστική η φάση του 42′, όταν “άδειασε” σαν στημένο τον Μπαλάντα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μαουρίσιο πέρασε πάνω από το δοκάρι. Το ίδιο ταχύτατος και εξαιρετικός ήταν και στο δεύτερο μέρος ο νεαρός Βολιώτης, με τρομερές κούρσες.

3. ΑΣΙΣΤ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 7′ του πρώτου μέρους. Έβαλε και δεύτερο γκολ στο 7′ του δεύτερου μέρους. Με ασίστ Πασχαλάκη και φοβερό “κρέμασμα” του Πρίγιοβιτς στον Όμλιν. Βολέ του κίπερ, ο Σέρβος βρέθηκε απέναντι στον Ελβετό και με φοβερή λόμπα “καθάρισε” την πρόκριση. Η Βασιλεία χρειαζόταν τέσσερα γκολ, να μη δεχτεί κανένα για να περάσει.

Οι Ελβετοί απογοητεύτηκαν και υποτάχθηκαν στους κεφάτους παίκτες του Λουτσέσκου που έφτασαν σε τρίτο τέρμα. Στο 60′ ο Ελ Καντουρί υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Πέλκα και με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Δικαίωση και του Λουτσέσκου, που στη μία και μοναδική του αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα πέρασε βασικό τον Μαροκινό και όχι τον Λεό Ζαμπά.

4. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το ματς είχε κριθεί. Ο Λουτσέσκου όμως δεν επαναπαυόταν και όλο φώναζε προς τους παίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη ρεβάνς της Ελβετίας χρησιμοποίησε συνολικά τους ίδιους 14 παίκτες. Είπαμε, ξεκίνησε με μία αλλαγή, τον Καντουρί αντί του Ζαμπά σε σχέση με το πρώτο ματς. Στο 74′ πέρασε τον Βραζιλιάνο αντί του Μαροκινού και όπως και στο πρώτο παιχνίδι, οι δύο ίδιοι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε από τον πάγκο ήταν οι Σάχοβ και Ουάρντα. Η μόνη διαφορά ότι στην Τούμπα έβαλε τον Ουκρανό αντί του Λημνιού (στο St. Jakob Park έβγαλε τον Κάνιας) και τον Αιγύπτιο αντί του Πρίγιοβιτς (στην Ελβετία έβγαλε τον Πέλκα και άφησε μέσα τον Σέρβο).

 

Γήπεδο: St Jakob Park

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Βοηθοί: Αλεσάντρο Τζαλατίνι – Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)

4ος: Μαουρίτσιο Μαριάνι  (Ιταλία)

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Αλεκσάντερ Φράι): Όμλιν, Βίντμερ, Τζούμαρτ, Σούχι, Μπαλάντα, Σέρεϊ Ντιέ, Τζούφι, Μπούα, Καλουλού (84′ Ομπερλίν), Στόκερ (46′ Κάμπο), Αγιέτι (73′ Φαν Βολφσβίνκελ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (82′ Σάχοβ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74′ Ζαμπά), Πέλκας (85′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς

 

Γκολ: 7′ Βαρέλα 52′ Πρίγιοβιτς, 60′ Ελ Καντουρί

Κάρτες: 33′ Τζούφι, 44′ Σέρεϊ Ντιέ – 16′ Πρίγιοβιτς, 47′ Μάτος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

πηγή πληροφοριών sport24

Μοίρασε το άρθρο!