Προορισμοί που θα σας προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση

Όλοι αναζητούν τον κατάλληλο προορισμό για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Ωραίες οι ατελείωτες βόλτες και τα πολλά αξιοθέατα, αλλά κάποιες φορές κουράζουν.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν απλά ένα μέρος όπου να αφήσουν πίσω τις έγνοιες και να μην σκέφτονται τίποτα. Το ταξίδι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεωθείτε, ειδικά αν καταφέρετε να κλείσετε και το τηλέφωνό σας.

«Αν ψάχνετε για ένα γοητευτικό προορισμό που θα σας κρατήσει μακριά από την καθημερινότητα και τη φασαρία, σχεδιάστε ένα ταξίδι στις Κυκλάδες της Ελλάδας. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η Σαντορίνη και η Μύκονος, αλλά οι Κυκλάδες αποτελούνται από πάνω από 200 νησιά, πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται από τραχιές ακρογιαλιές με λευκά χωριά και εκκλησίες με μπλε τρούλο.

Για να βρείτε αληθινή απομόνωση, κατευθυνθείτε προς τα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά όπως η Σίκινος, η Κίμωλος και η Ανάφη, όπως προτείνει το Lonely Planet. Η Ανάφη απέχει 90 λεπτά με το πλοίο από τη Σαντορίνη και προσφέρει ένα χαλαρό περιβάλλον και ήσυχες παραλίες. Βρείτε χρόνο για να επισκεφθείτε το πανέμορφο αλλά μικροσκοπικό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Να σημειωθεί πως εκτός σεζόν, ακόμη και δημοφιλή μέρη όπως η Σαντορίνη, είναι πολύ ελκυστικά και ήρεμες διακοπές. Φροντίστε να δείτε το μικρό λιμάνι του Αμμούδι στη βόρεια πλευρά του νησιού. Γεμάτο με πολύχρωμα ψαροκάικα, βρίσκεται μόλις 300 μέτρα κάτω από την Οία».

Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Bay of Islands, Νέα Ζηλανδία

Little Corn Islands, Νικαράγουα

Κυκλάδες, Ελλάδα

Μαγιόρκα, Ισπανία

Sanibel Island, ΗΠΑ

La Mauricie National Park, Καναδάς

Noosa, Australia

Βουργουνδία, Γαλλία

Μοίρασε το άρθρο!