Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο ο Αγιασμός στο εργαστήρι του σωματείου τέχνης “Τεχνήεσσα”

Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο ο Αγιασμός από τον ιερέα της ενορίας πατήρ Ιωάννη Κρητικόπουλο,που τελέστηκε στον αύλειο χώρο του σωματείου τέχνης “Τεχνήεσσα”. Η πρόεδρος του σωματείου    αφού καλωσόρισε τα μέλη, τους φίλους του σωματείου, τον Δήμαρχο Νεάπολης και Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, καθώς και τους τοπικούς παράγοντες, τους Αντιδημάρχους κ. Βουλγαρίδη Μιχάλη και κ. Σιμητόπουλο Αλέξανδρο, και την Τοπική Σύμβουλο κα. Τάνια Κιουμουρτζίδου, τους οποίους και ευχαρίστησε για την καθοριστική τους βοήθεια στην εύρεση χώρου στέγασης του Σωματείου, καθώς και για το αμείωτο ενδιαφέρον και την αμέριστη υποστήριξη τους σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται από την “Τεχνήεσσα”, την Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Ιωάννα Αλεξιάδου, την Τοπική Σύμβουλο του Δήμου, Ειρήνη – Μαρία Παπαδάκη, που τιμά με την παρουσία της κάθε  δραστηριότητα και τον Τοπικό Σύμβουλο Βαφειάδη Δημήτριο, ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη στην συνέχιση της ενεργού δράσης και του ρόλου της ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, καθώς και  της ευρύτερης περιοχής.

Τα μέλη του διαθέτουν πλούτο εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς είχαν αναλάβει στο παρελθόν ενεργό δράση και σε άλλους καλλιτεχνικούς συλλόγους και συμμετείχαν δύο φορές σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Grundtvig.

Τα αντικείμενα, με τα οποία ασχολείται, περιλαμβάνονται αλλά δεν περιορίζονται στα εξής: 

  • Η ανακύκλωση ως τρόπος ζωής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

  • H ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ανησυχία και η απόκτηση οικολογικής συνείδησης.

  • Η προβολή και προστασία της Ελληνικής  πολιτιστικής ταυτότητας.

  • Η ενεργητική και συνειδητή συμμετοχή των πολιτών στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

  • Η υποστήριξη της διαφορετικότητας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

  • Η συμμετοχή σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

  • Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών.

  • Η επιμόρφωση των μελών του και γενικά η υλοποίηση προτάσεων που διευρύνουν και εξελίσσουν τις καλλιτεχνικές εκφραστικές δυνατότητες αποτελούν σκοπούς του σωματείου.

Οι δράσεις του σωματείου, σύμφωνες πάντα με τις αρχές και τους στόχους του, είναι ποικίλες. Συγκεκριμένα:

         υλικά άχρηστα πια και παρμένα κυριολεκτικά από τον κάδο των σκουπιδιών, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, θαλασσόξυλα, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, κουμπιά, σακούλες και τσουβάλια, φαντασία, μεράκι, και περίσσια έμπνευση μεταμορφώνονται και δημιουργούν πρωτότυπα έργα τέχνης.

         ομαδικές εκθέσεις.

         συνεργασία με οργανισμούς και τοπικούς φορείς για την συμμετοχή σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις.

         παράδοση μαθημάτων που καλύπτουν διάφορες θεματικές  όπως ραπτική, πηλός, μακραμέ.

         κατασκευή και προσφορά κατασκευών σε φιλανθρωπικούς συλλόγους και σωματεία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αυτών από την πώληση των προιόντων.

         εθελοντικές συμμετοχές σε διάφορες δράσεις της πόλεις μας.

         προσφορά βοήθειας στον καταυλισμό προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η  “Τεχνήεσσα” καθρεφτίζει την αγάπη των μελών της  για τη δημιουργική έκφραση,  καθώς  κάθε μορφή  τέχνης είναι ικανή  να ενεργοποιεί  και να εμπλουτίζει το συναισθηματικό μας κόσμο, να ενισχύει την ευαισθησία μας, να στηρίζει και να προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, τη συνεργασία και γενικότερα τον πολιτισμό.

Μοίρασε το άρθρο!