Πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Στα 70 ευρώ ήταν οι ημερήσιες δαπάνες των ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη το 2017, ελάχιστα μειωμένες σε σχέση με το 2016 κατά 1%, σύμφωνα με την έρευνα ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της εταιρείας “GBR Consulting”. Η μεγαλύτερη κατηγορία δαπάνης ήταν τα ψώνια, ενώ ακολούθησαν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ, η τοπική μεταφορά και τέλος τα αξιοθέατα και η διασκέδαση. Όσοι έμεναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ξόδεψαν τα περισσότερα στην πόλη, ήτοι 87 ευρώ το άτομο. Οι Ρώσοι και οι Κύπριοι ήταν οι τουρίστες που δαπάνησαν τα περισσότερα, κυρίως σε ψώνια. Οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι δαπάνησαν τα λιγότερα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Οι Ρώσοι ξοδεύουν ημερησίως 92 ευρώ: 30 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 18 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 22 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Κύπριοι ξοδεύουν ημερησίων 79 ευρώ: 31 ευρώ για αγορές, 18 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 15 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Τούρκοι ξοδεύουν ημερησίως 78 ευρώ: 24 ευρώ για αγορές, 19 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 18 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Αμερικανοί ξοδεύουν ημερησίως 76 ευρώ: 26 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Γερμανοί ξοδεύουν ημερησίως 73 ευρώ: 20 ευρώ για αγορές, 21 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 10 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 22 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Ισραηλινοί ξοδεύουν ημερησίως 67 ευρώ: 17 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 11 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Βούλγαροι ξοδεύουν ημερησίως 66 ευρώ: 19 ευρώ για αγορές, 17 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Ιταλοί ξοδεύουν ημερησίως 65 ευρώ: 17 ευρώ για αγορές, 14 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 11 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 24 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Ρουμάνοι ξοδεύουν ημερησίως 59 ευρώ: 15 ευρώ για αγορές, 15 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 12 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Σέρβοι ξοδεύουν ημερησίως 58 ευρώ: 16 ευρώ για αγορές, 19 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 9 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

Η παρουσίαση της έρευνας έγινε την Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Nikopolis Thessaloniki”, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών και άλλων φορέων της πόλης. Στην παρουσίαση της έρευνας παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΘ και ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.

Μοίρασε το άρθρο!