ΥΛΙΚA
- 600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
- 200 γρ. κριθαράκι
- 50 γρ. ρύζι μαύρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ψιλοκομμένο βασιλικό
- ½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
- 100 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’.
- Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Μπορούμε να παραλείψουμε τη μυζήθρα για να έχουμε ένα νοστιμότατο νηστίσιμο πιάτο.
Πηγή: politika.gr