Ποιοι θα λάβουν εφάπαξ κατά προτεραιότητα

Προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως είναι για παράδειγμα τα Άτομα με Αναπηρία, θα δίνει εφεξής το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, το εφάπαξ θα χορηγείται κατά προτεραιότητα στις εξής κατηγορίες:

β) Στους δικαιούχους που είναι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων που έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, το οποίο αποδεικνύεται με γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ.
γ) Στους δικαιούχους που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977 είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές και ισχύουν κάθε φορά ή με βάση τις διατάξεις που αναφέρονται στα πρόσωπα του τετάρτου εδαφίου της περ. α΄ της παρ.1 των άρθρων 1 και 26 π.δ. 169/2007 (Α΄210) είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές όπως ισχύουν κάθε φορά και δ) στους δικαιούχους που λαμβάνουν επίδομα σύμφωνα με το άρθρο 42 ν. 1140/1981.

Εφόσον δεν υπάρχουν δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ως άνω περιπτώσεις, η εφάπαξ παροχή καταβάλλεται από τον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ κατά προτεραιότητα σε περιπτώσεις:
α) Θανάτου του/της συζύγου ή τέκνου του δικαιούχου εφάπαξ παροχής.
β) Θανάτου του δικαιούχου εφάπαξ παροχής, στη/στο σύζυγο και τα τέκνα αυτού.

 

Μοίρασε το άρθρο!