Πληρωμές μέσω κινητού σε όλο τον κόσμο με κινέζικες εφαρμογές

Στην Κίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, τόσο που αν βγει κανείς έξω για φαγητό ή ποτό σπάνια κρατά μετρητά. Ο λόγος για τις εφαρμογές μέσω των οποίων μπορεί να πληρώσει κανείς με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. 

Πλέον οι εφαρμογές αυτές εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, καθώς κολοσσοί του διαδικτύου, όπως η Alibaba και η Tencent επιδιώκουν να προωθήσουν στο εξωτερικό τα εργαλεία τους.

Η Wechat Pay της Tencent χρησιμοποιείται ήδη σε 20 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας,ενώ η Alipay δίνει τη δυνατότητα πληρωμών σε 38 χώρες και περιοχές. Η Wechat μπορεί να επεξεργαστεί συναλλαγές σε 13 νομίσματα, ενώ η Alipay υποστηρίζει συναλλαγές σε 27 νομίσματα.

Οι καταναλωτές σε συνολικά 24 χώρες μπορούν να έχουν επιστροφή φόρων μέσω της Alipay και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 60 αεροδρόμια στο εξωτερικό.

Η εξάπλωση των εφαρμογών αυτών στην Κίνα οφείλεται στη βελτίωση της υποδομής του διαδικτύου, στην καινοτομία και στο φιλικό ρυθμιστικό καθεστώς, σύμφωνα με αναλυτή της εταιρίας συμβούλων Analysys.

Η τάση αυτή έχει καταστήσει την Κίνα τη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Έως τον Οκτώβριο του 2017, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ανήλθαν συνολικά στα 81 τρισ. γιουάν (περίπου 12,8 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!