Ε.Καραστερίου:Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας

Για την κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ε.Καραστερίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο Ωραιόκαστρο έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις,και θα ακολουθήσουν και περαιτέρω παρεμβάσεις.Στους δρόμους η διοίκηση του Α.Γαβότση, έχει τελειώσει δύο μεγάλες εργολαβίες, χωρίς να υπάρχει καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό, την στιγμή μάλιστα που ο Δήμος έχει μεγάλο οδικό δίκτυο, με την ολοκλήρωση της εργολαβίας ύψους 500.000 ευρώ, που αφορούσε σε έργα ασφαλτόστρωσης σ΄όλο το διευρυμένο οδικό δίκτυο του δήμου Ωραιοκάστρου, με τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν στους οικισμούς: Νεοχωρούδας, Πενταλόφου, Φιλαδέλφειας, Μονολόφου και Δρυμού. Επίσης επεσήμανε ότι οι επιπλέον αιτήσεις για ανάγκες του Δήμου για την υλοποίηση τεχνικών έργων θα καλυφθούν από νέα εργολαβία, ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ, η οποία θα αφορά σε ασφαλτοστρώσεις, καθώς και μετά από αγώνα, χρηματοδοτήθηκε το έργο της Συμμαχικής οδού.

Για τις παιδικές χαρές πέραν από αυτές που έγιναν μέχρι τώρα, θα κατασκευαστούν και άλλες οκτώ,  και σε ορισμένες θα προστεθούν όργανα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε ερώτηση που του έγινε ότι μέσα στους χώρους αυτούς υπάρχουν πολίτες που πάνε με τα σκυλιά τους, ο Αντιδήμαρχος ήταν επικριτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν τεράστιες πινακίδες οι οποίες αναφέρουν ότι μέσα απαγορεύονται να μπαίνουν τα σκυλιά. Από εκεί και έπειτα όμως η ευθύνη  είναι του κάθε γονέα που πάει τα παιδιά του, και μπαίνει μέσα με το σκυλί του.

Για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων στους δρόμους του δήμου, υπήρχε ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα τον τελευταίο μήνα με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε για να ανεβαίνουν άτομα σε μεγάλο ύψος. Το συγκεκριμένο μηχάνημα επισκευάστηκε, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η  κανονική ροή για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.

Χαρακτηριστικό είναι η αναφορά του Αντιδημάρχου για τα κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου, για να μη εμποδίζεται η διέλευση των πεζών αλλά και των οχημάτων, αυτά όμως δεν είχαν την ανάλογη τύχη, αφού τέσσερις φορές έχουν ξηλωθεί από ασυνείδητους πολίτες. Για τον λόγο αυτό θα μπουν καινούργια που δεν θα έχει κάποιος την δυνατότητα να τα ξηλώσει.

Μοίρασε το άρθρο!