ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης συμμετέχει ως ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, καταθέτοντας σημαντικές προτάσεις προκειμένου να απαλειφθούν τα αρνητικά που δημιουργήθηκαν από τον τραγικό νόμο 4264/2014, τον οποίο ψήφισε και εφάρμοσε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία και τα οποία αναγνωρίζουν πλέον δημοσίως το σφάλμα τους.

Το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου επιφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ρυθμίσεις και αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ως στόχο να καθοριστούν κανόνες όχι μόνο στον χώρο των λαϊκών αγορών, του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, αλλά και στις εμποροπανηγύρεις, τις κυριακάτικες, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, ακόμη και στις κινητές καντίνες, εισάγοντας σε ενιαία νομοθεσία όλα τα είδη άσκησης υπαίθριας εμπορικής δράσης, για πρώτη φορά.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς πέραν όλων θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος, με καταγραφή σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα όλων των ειδών άσκησης υπαίθριας εμπορικής δράσης.

Η ισότιμη συμμετοχή όλων διασφαλίζεται, ο έλεγχος γίνεται πιο εύκολος και διαφανής, η τοποθέτηση των πωλητών θα γίνεται με αντικειμενικό τρόπο βάσει μορίων που θα στηρίζονται σε κοινωνικά κριτήρια, την επαγγελματική διαγωγή & την παλαιότητα των αδειών, μέτρα τα οποία στηρίζουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

«Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αφήνει, ήδη, στο σημείο επεξεργασίας της, θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, κάτι που δεν γίνεται να μην το αναγνωρίσουμε.

Η Πολιτεία δείχνει εμπράκτως την διάθεση να συστηματοποιήσει και να βελτιώσει ένα ασαφές πλαίσιο, μέσω σημαντικών τροποποιήσεων και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα προχωρήσουν σε ακόμη σημαντικότερες νομοθετικές προτάσεις», δήλωσε κλείνοντας ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ακολουθεί σχετικό video :

https://youtu.be/LPIi4vvmW5o

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!