Παρέμβαση των ΗΠΑ για το αίτημα ασύλου από Γκρουέφσκι: Να μπει στις φυλακές των Σκοπίων

Οι ΗΠΑ παρεμβαίνοντας, μέσω Real.gr, στο πρόσφατο αίτημα ασύλου του Νίκολα Γκρουέφσκιστην Ουγγαρία ζητούν, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, να εκτίσει την ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του.

 Σε σχετική ερώτηση που έθεσε το Real.gr για το αίτημα ασύλου που κατέθεσε ο Νίκολα Γκρουέφσκι στην Ουγγαρία, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε :

Ζήτησε άσυλο σε πρεσβεία της Ουγγαρίας εκτός της ΠΓΔΜΝωρίτερα η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ζήτησε άσυλο σε ουγγρική διπλωματική αποστολή εκτός της ΠΓΔΜ.

Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος παραιτήθηκε το 2016 έπειτα από 10 χρόνια στην εξουσία, αναχώρησε για τη Βουδαπέστη έξι μήνες μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση δύο ετών με κατηγορίες για διαφθορά.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αφού δεν εμφανίσθηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αρνήθηκε να αποκαλύψει σε ποια χώρα ο Γκρούεφσκι ζήτησε άσυλο από την Ουγγαρία ή πώς έφθασε μέχρι το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου στη Βουδαπέστη, όπου κατέθεσε τα χαρτιά του για άσυλο και έδωσε την κατάθεσή του.

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ.Τσίτσα

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Μοίρασε το άρθρο!