ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Στο ρελαντί ο Δικέφαλος στην Τούμπα και 6Χ6!

Δεν εντυπωσίασε, δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, αλλά ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι του, έκανε το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Super League, φτάνοντας τους 16 βαθμούς. Από εκτελέσεις κόρνερ του Πέλκα προήλθαν τα γκολ του “Δικεφάλου”, με τους Μαουρίσιο (16′) και Κρέσπο (90′) να χρίζονται σκόρερ.

Συνεχίζει (από πέρυσι) το νικηφόρο σερί του στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, ενώ για ένα ακόμη ματς διατήρησε το μηδέν στην εστία του. Όσο για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε στο χορτάρι, αλλά γνώρισε έκτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και παραμένει στην τελευταία θέση.

Πριν τον αγώνα, τιμήθηκαν τα θύματα στα Τέμπη το 1999 και ο κόσμος που βρέθηκε μαζικά στην Τούμπα, χειροκρότησε ιπποτικά και τις δυο ομάδες που κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη τους.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης:

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

 

1. ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με διάθεση να επιβάλει από την αρχή τους κανόνες του στο χορτάρι. Εντούτοις, ο Απόλλων του Γιάννη Ματζουράκη ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Ντούρσο βρήκε πολύ ωραία τον Τριάδη στα αριστερά, εκείνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, το οποίο δεν ήταν καλό και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ με το πόδι. Μάλιστα, έξι λεπτά μετά ο Απόλλων προσπάθησε να γίνει και πάλι απειλητικός από τα αριστερά με τον Τριάδη και τον Μάτος να τον σταματά, για να έρθει το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 16′, σε μια φάση 100% δουλεμένη.

Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ με πάσα, ο Κρέσπο έκανε… σκριν στον αντίπαλο που κινήθηκε για να μαρκάρει τον Μαουρίσιο, ο οποίος με το δεξί στην κίνηση νίκησε τον Χουάντερσν, ανοίγοντας το σκορ για τον “Δικέφαλο”. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά, η κατοχή μπάλας άγγιζε το 65% και με το 1-0 πήγαν οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα. Οι παίκτες του Ρζαβάν Λουτσέσκου δεν εντυπωσίαζαν, αλλά είχαν πετύχει το ζητούμενο.

2. ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΤΟΥΜΠΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Για ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής. Στο περσινό πρωτάθλημα, αν και έπαιξε τα περισσότερα ματς κεκλεισμένων των θυρών, δεν είχε απώλειες βαθμών, κάτι που συνεχίζεται και φέτος, όπου ήδη έχει νικήσει Αστέρα (1-0), ΑΕΚ (2-0) και Απόλλωνα Σμύρνης (2-0). Απέναντι στην “Ελαφρά Ταξιαρχία”, μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, ίσως και λόγω κούρασης από τα ματς έντασης με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, εντούτοις έφτασε στο τρίποντο και έκανε το 6Χ6, παραμένοντας στην κορυφή της Super League με 16 βαθμούς (κουβαλάει και το -2 από πέρυσι).

Παράλληλα, σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Δικέφαλος κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, που αποτελεί ασφαλή οδηγό για να νικάει, διότι μπροστά εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τον τρόπο προς τα δίχτυα. Και αν στο πρώτο μέρος (7′) ο Τριάδης δεν έκανε καλό τελείωμα, στο 67′ και στο 86′ ο Μάντζιος με κεφαλιές δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον Παπαστεριανό στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, όπου χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να πάρει το τρίποντο (1-3). Στα άλλα πέντε παιχνίδια έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

3. ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ξεκάθαρα για το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Έμοιαζε κουρασμένη, έπαιζε σε χαμηλό τέμπο, τα λάθη ήταν πολλά και από ένα σημείο και μετά φαινόταν ότι θα προσπαθούσε απλά να θωρακίσει το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το 16ο λεπτό. Χαρακτηριστικό είναι πως στο β’ μέρος δεν καταγράφηκε ούτε μια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Χουάντερσον, αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Βαρέλα στο 57′ που κατέληξε άουτ, μέχρι να φτάσουμε στο 90′ και το γκολ με κεφαλιά του Κρέσπο, πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Η μπάλα βρήκε και στον Γκαρός, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Ο “Δικέφαλος” νίκησε στο ρελαντί, προερχόμενος από σούπερ εμφάνιση και εμφατική νίκη στη Λευκορωσία με 1-4 απέναντι στη ΜΠΑΤΕ. Έστω και χωρίς να ικανοποιήσει, πήρε το τρίποντο και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Στόχος είναι να νικάει ακόμα και στα ματς που δεν είναι καλός.

4. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΝΤΟΣ

Μετά τον Βαλεριέν Ισμαέλ και τον Αλμπέρτο Μοντεαγούδο, ο Γιάννης Ματζουράκης είναι ο τρίτος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης στη σεζόν και είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο χορτάρι, δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να είναι παραγωγικός μπροστά και γι’ αυτό ο Χουάντερσον χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστες φορές στο ματς. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ στο πρώτο μέρος, από εκεί και πέρα ο Απόλλων έκλεισε καλά τους χώρους και εγκλώβισε τους “ασπρόμαυρους”, που όσο έβλεπαν να παραμένει το ρευστό 1-0, τόσο αγχώνονταν και δεν ρίσκαραν μπροστά.

Στο β’ μέρος έγιναν ελάχιστα πράγματα στις δυο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να έχει την μπάλα, αλλά να μην την κυκλοφορεί γρήγορα και να μην απειλεί, ενώ ο Απόλλων προσπαθούσε να βρει χώρους για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Καλός και δραστήριος ο Τριάδης και στις δυο πλευρές του γηπέδου για τον Απόλλωνα, που είχε θετική εικόνα στην Τούμπα παρά την ήττα του με 2-0, αλλά παραμένει άποντος ύστερα από έξι αγώνες. Ο στόχος της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” είναι η παραμονή, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να συλλέγει βαθμούς, αλλιώς θα χάσει επαφή από νωρίς με τις ομάδες που είναι από πάνω του.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης

Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης, Γεώργιος Κρέτσιμος

4ος: Βασίλειος Φωτιάς

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Ζαμπά (72′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87′ Λημνιός), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (80′ Ακπόμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Τζανετόουλος, Βαφέας, Κοντοές, Στάθης, Ναδάλες (68′ Σικαμπάλα), Κονέ, Μάντζιος, Μπεντινέλι (58′ Κίνο), Ντούρσο, Τριάδης (86′ Γκαρός).

 

Γκολ: 16′ Μαουρίσιο, 90′ Κρέσπο

Κάρτες: 24′ Μαουρίσιο, 36′ Κοντοές, 43′ Μπεντινέλι, 78′ Μπίσεσβαρ, 87′ Γκίνο, 92′ Βιεϊρίνια

πηγή: sport24

Μοίρασε το άρθρο!